ČeskoMB

Češi zvítězili v prvním utkání proti Švýcarsku

V sobotu sehrála česká reprezentace první ze dvou utkání proti Švýcarsku. Po delší herní pauze si Češi připsali vítězství.

Češi začali na kopci s Ondřejem Satoriou, který odházel dvě směny bez umožněného doběhu. Utkání tak předával Janu Tomkovi za stavu 1-0, který zařídil hned v úvodní směně sebeobětujícím odpalem Martin Červenka.

Ve třetí směně ale dokázali Švýcaři otočit skóre. Postaral se o to dvoubodovým odpalem startující nadhazovač Noah Williamson. Ten také na kopci již svěřence Pavla Chadima do tlaku nepustil.

Vše se změnilo v páté směně, kdy jej nahradil Livio Bundi. Češi toho hned využili k otočení skóre. Nejdříve Marek Krejčiřík stáhl vyrovnávající doběh, aby o chvíli později doběhl pro třetí bod.

V páté směně se na kopci Česka objevil levák Lukáš Ercoli. Ten začal výbornou ssmnou, kdy velmi rychle vyřadil tři pálkaře. V šesté směně ale ztratil kontrolu nad přesností svých nadhozů a soupeř s jedním outem obsadil všechny mety. Následně si český reprezentant pomohl strikeoutem a o třetí out se postaral parádním příhozem na první směnu Martin Červenka, který nachytal nepřipraveného běžce soupeře.

Do stejné situace se v dohrávce dostali i Češi a naložili s ní výrazně lépe. Díky metám zdarma a následnému dvoumetovému odpalu Arnošta Dubového odskočili do vedení 7-2. V dalších dvou směnách pak pálkaři národního týmu navýšili vedení již na 10-2.

David Kreček a Lukáš Hlouch již v závěrečných směnách další doběhy nepovolili a Češi si tak v prvním vzájemném duelu připsali přesvědčivou výhru.

V neděli pak oba celky sehrají druhý velmi očekávaný duel, když soupeř na kopec postaví Trevora Bauera.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..