ČeskoMB

Česko nezastavil ani Bauer a Švýcarsko porazilo i podruhé

V neděli pokračovala v Praze přátelská série mezi Českem a Švýcarskem druhým zápasem. Před vyprodaným Eagles Parkem si připsali další výhru

Na kopci Švýcarska stal držitel CY Young Award z roku 2020 Treor Bauer. Proti němu se postavil Daniel Padyšák. Z jejich vzájemného souboje vyšel lépe český startér, který ve dvou směnách nepustil na metu žádného hráče a přidal 4 strikeouty.

To Češi proti Bauerovi uděřili poprvé již ve třetí směně, kdy první bod stáhl, stejně jako v sobotu, catcher Martin Červenka.

Stejný muž byl na počátku důležité akce v obraně v dohrávce čtvrté směny. V ní totiž Švýcaři obsadili všechny mety proti Filipu Čapkovi. Následně ale obrana ubránit pokus o squeeze play a následně směnu uzavřel Čapka strikeoutem.

V páté směně tak mohli Češi znovu udeřit, když nejdříve dostali na mety dva běžce, které pak stáhl odpalem až na plot Milan Prokop. to byla také poslední směna Bauera, jehož nahradil James Sanders.

V sedmé směně bylo z pohledu národního týmu ještě veseleji, protože svěřenci Pavla Chadima dokázali navýšit své vedení na 12-0.

Po dohodě trenérů ale zápas neskončil rozdílem po sedmé směně, ale odehrál se ještě osmý inning. V něm se již skóre neměnilo a Češi si připsali vysokou výhru.

Nyní již svěřence Pavla Chadima čeká nejdříve dvojzápas na Tchaj-wanu a následně další dva duely v Japonsku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..