MBMLB

Konec čekání. Yankees po patnácti letech postoupili do Světové série

Nejslavnější a nejúspěšnější klub severoamerické MLB New York Yankes se naposledy ve Světové sérii objevil v roce 2009. Od té doby jeho fanoušci marně čekali, až se tam jejich tým objeví znovu. Letos je ale dlouhé čekání u konce. Yankees přehráli Cleveland 4-1 na zápasy a nyní čekají, kdo se proti nim postaví.

V sobotním duelu to přitom měli Guardians dobře rozehrané, když ještě před šestou směnou vedli 2-0 a Tanner Bibee předváděl asi svůj nejlepší výkon v playoff. Jenže v šesté směně přidal další říjnový homerun živou vodou pokropený Giancarlo Stanton a bylo srovnáno. Stanton se ukázal jako důležitý muž série, když v ní zaznamenal celkem 4 homeruny.

Vyrovnaný stav vydržel až do konce deváté směny a utkání se zlomilo do nastavení. V něm ale stačila Yankees jediná směna, aby postoupili do další fáze. Jejím hrdinou byla jejich zimní akvizice Juan Soto, jenž odpálil tříbodový homerun. Pálkař newyorského celku nejdříve upravoval mířidla, když proti Hunteru Gladdisovi odpálil čtyři foulbally, aby sedmý nadhoz poslal až za plot.

Přitom se Soto v desáté směně vůbec na pálku dostat nemusel. Dřívější odpal Verduga totiž Gimenez na druhé metě přihodil na Rocchia, jenže tomu míč pouze škrtl o rukavici a místo druhého outu tak měli Yankees běžce na druhé metě. Následující strikeout by totiž byl již třetím outem a Soto by se dostal na pálku až o směnu později.

Cleveland pak v dohrávce nedokázal již s výsledkem nic udělat a jeho sezóna končí před branami Světové série. Guardians tak zůstavají týmem, který aktuálně nejdéle čeká na vítězství v MLB. Naposledy totiž Světovou sérii vyhráli v sezóně 1948.

Naopak Yankees se již můžou začít připravovat na Světovou sérii. Zatím ale neznají jméno svého soupeře. Blíže k ní mají baseballisté Los Angeles Dodgers, kteří vedou v sérii proti New York Mets 3-2 na zápasy. Pokud by ale Mets dokázali sérii otočit, tak bychom po 24 letech měli ve finále dva kluby z New Yorku.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..