MBOstatní

Mistrovství Evropy bude hostit kromě Nizozemska i Itálie a Belgie

WBSC Europe oznámila, že skupina C Mistrovství Evropy v baseballu 2025 se bude konat v Senagu v Itálii a skupina D v Borgerhoutu v Belgii. Skupiny A a B, spolu s finálovými zápasy, byly již dříve přiděleny Nizozemsku, což znamená, že se turnaj poprvé v historii uskuteční ve třech různých zemích.

Pro rok 2025 bude Mistrovství Evropy v baseballu poprvé hostit trojice zemí: Nizozemsko, Itálie a Belgie. Zatímco skupiny A a B, ve kterých budou hrát nejlepší týmy z ročníku 2023, se uskuteční v Rotterdamu v Nizozemsku, skupina C se bude hrát v Senagu a skupina D v Borgerhoutu.

Po základní části turnaje postoupí 12 nejlepších evropských týmů do čtvrtfinále, které se odehraje v Rotterdamu. Následovat budou semifinále a finále, kde bude korunován nový mistr Evropy v baseballu.

Ve skupině C, jejíž zápasy se budou konat v Senagu nedaleko Milána, budou soupeřit Itálie, Švýcarsko, Řecko a jeden tým kvalifikovaný v roce 2024. Skupina D, která se bude hrát v Borgerhoutu u Antverp, zahrne Chorvatsko, Belgii a dva týmy, které vzejdou z kvalifikací v roce 2024.

Složení skupin pro EuroBaseball 2025 je určeno na základě výsledků z roku 2023. Nejlépe umístěné týmy budou hrát ve skupinách A a B, zatímco ostatní týmy se rozdělí do skupin C a D. Oficiální losování zbývajících týmů proběhne na zasedání Výkonné rady WBSC Europe v Záhřebu na konci listopadu.

Evropský šampionát se uskuteční v posledním týdnu září 2025, přičemž Rotterdam, Milán a Borgerhout budou hostit skupinovou část, zatímco finálová fáze se odehraje v Rotterdamu.

Místopředseda WBSC Europe pro baseball, Petr Ditrich, vyjádřil spokojenost s výsledkem a uvedl: „Jsem rád, že se nakonec našlo dobré řešení a věřím, že všichni organizátoři přispějí k úspěšnému turnaji.“

Ditrich také poděkoval Italské baseballové a softbalové federaci a Královské belgické federaci baseballu a softbalu za spolupráci na projektu. Dodal, že trojstátní evropský šampionát bude jistě výzvou, ale slibuje nezapomenutelný zážitek.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..