MBMLB

MLB: Los Angeles Dodgers postoupili do Světové série 2024

Miracle Mets se nekoná. Dodgers nakonec dokázali houževnatého soupeře přetlačit a po šesti utkáních si zajistili postup do letošní Světové série. Tam se střetnou dva titáni, protože tým z Kalifornie vyzve New York Yankees.

V šestém zápase série Dodgers odskočili Los Angeles do vedneí již v první směně zásluhou dvoumetového odpalu Tommyho Edmana. Tento pálkař přišel do Dodgers před koncem přestupního období a úvod zápasu patřil právě jemu. Ve třetí směně totiž přidal dvoubodový homerun, jenž následoval o chvíli později Will Smith a Dodgers najednou vedli již 6-1.

Oba týmy tak hrály bullpen game, ačkoliv Mets doufali, že Sean Manaea vydrží na kopci o něco déle, než dvě směny a tři pálkaře ve třetí směně.

Ve čtvrtém inningu dal New Yorku nadějidvoubodovým homerunem asi jejich nejlepší hráč v playoff Mark Vientos. Ale blíže, než na rozdíl tří bodů se již Mets v zápase nedostali.

Dodgers nakonec dotáhli duel k výhře 10-5. Jejich bullpen, navzdory obavám fanoušků před sérií, nakonec ukázal své kvality. Vítězství si dos tatistik zapsal nováček Ben Casparius, jenž zaznamenal 4 outy.

Dodgers tak nyní čeká třaskavý souboj ve Světové sérii proti New York Mets. „Každý postup do Světové série je speciální, ale tahle skupina kluků, tyhle lidi miluju,“ řekl Mookie Betts v rozhovoru pro Fox Sports. “‘”Je zábavné chodit každý den do práce. Je zábavné bojovat. Být členem Dodgers je prostě zábava.”

“Je to místo, o kterém jsem celý život snil. Být schopen konečně dojít do této fáze a být schopen hrát a doufejme vyhrát, je dalším cílem,” doplnil jej Shohei Ohtani.

Dodgers a Yankees se tak ve Světové sérii utkají již podvanácté v historii. Naposledy to ale bylo již v roce 1981. První zápas je naplánovaný na pátek 25. října.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..