ČeskoMB

Pavel Chadim nominoval hráče na Asia Tour

Český baseballový národní tým se začátkem listopadu vydá na „Asijské turné“ v rámci kterého si zahraje zápasy proti nejlepším týmům světa. V úterý manažer reprezentace Pavel Chadim představil nominaci pro tyto zápasy.

Reprezentační trenér se potýká s velkou marodkou zejména mezi nadhazovači. Naopak mezi polaři měl úkol mnohem jednodušší. „Mezi polaři jsme vzali všechny, o kterých jsme uvažovali, nikdo v současné době není zraněn, pouze s Ericem Sogardem jsme se domluvili, že pro tyto série dostanou šanci mladší,“ říká lodivod národního týmu.

Na kopci již situace není tolik příznivá a do výběru se tak dostalo mnoho mladých hráčů, které můžou reprezentační trenéři vidět v akci i s výhledem na World Baseball Classic 2026, případně v bojích o Olympiádu v Los Angeles 2028. „“ nadhazovačů to bylo hodně divoké.  Samo o sobě vyprodukovat 14 nadhazovačů světové úrovně z našeho malého baseballového programu je náročné. K tomu dva univerzitní nadhazovači z USA a jeden z Čech nebyli puštěni ze svých vysokých škol. Také bezprecedentní číslo letošních operací našich nadhazovačů nám situaci ještě ztížilo.  Sedm možných adeptů národního týmu podstoupilo během jednoho roku operaci na házející končetině,“ přiznává Pavel Chadim.

Národní tým prověří Švýcaři s hvězdou z MLB

Ještě, než se český výběr vypraví do Asie, tak na něj čeká domácí kondiční soustředění. V rámci toho Česko odehraje na Eagles Parku v Praze dva přátelské zápasy se Švýcarskem. Soupeř z Evropy k nám přiveze také velmi zvučnou posilu. Na kopci jednoho duelu by se totiž měl představit nejlepší nadhazovač Národní Ligy MLB z roku 2020 Trevor Bauer.

„Před odletem do Asie ještě máme třídenní kondiční soustředění se dvěma zápasy s národním týmem Švýcarska, který se nabídl, že přijede za námi do Prahy.  Zajímavostí pro fanoušky jistě bude, že jsme souhlasili, aby na nás 4 směny házel Trevor Bauer, bývalá hvězda MLB a Los Angeles Dodgers, před dvěma týdny vítěz mexické ligy, který švýcarský tým dlouhodobě podporuje,“ odhaluje reprezentační kouč.

Pak už národní tým čeká odlet do Asie a čtyři náročné zápasy se soupeři světové extratřídy, pro které to bude generálka před nadcházejícím turnajem Premier 12. Nejdříve Češi sehrají dva zápasy se světovou trojkou Tchaj-wanem na letos otevřeném krytém stadionu Taipei Dome pro více než 40 tisíc lidí. Následně reprezentanty čeká přelet do Japonska, kde proti světovým jedničkám sehrají další dva duely v Nagoya Domu.

„Je nám neuvěřitelnou ctí být pozváni dvěma organizátory před největší světovou baseballovou akcí letošního roku, zároveň giganty z Top3 světového žebříčku,“ říká na závěr Pavel Chadim.

SOUPISKA REPREZENTACE

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..