Česko

Třebíč slaví úspěchy v juniorských kategoriích

O víkendu se dohrály poslední baseballové soutěže a mladí hráči Nuclears přidali do klubové sbírky medailí další cenné kovy. Po prvním místě na mistrovství republiky v kategorii do 18 let přidali další titul v Prospect League a v Extralize U23 slaví stříbro. Třebíč se tak stala letos vůbec nejúspěšnějším týmem mezi juniory.  

Poslední zápasy sezóny 2024 odehráli mladíci Nuclears na Hřišti Hrochů Brno. Pro první bod utkání doběhl ve třetí směně Victor Vahlberg po dvoumetovém odpalu Pavla Jozka do levého zadního pole. Jozek pak sám přidal druhý doběh, když využil nezachycení míče catcherem a ukradl domácí metu. Třetí bod získal pro Nuclears v následujícím inningu Jakub kliner a skóre zápasu uzavřela Třebíč dvěma doběhy v páté směně. To se na domácí metu dostali Vojtěch Šabacký a opět Jakub Kliner. Na výhře 5:0 měli velký podíl také nadhazovači. Startující Lukáš Smejkal umožnil během pěti směn jen dva hity a sám rozdal celkem osm strikeoutů. Zbývající dva inningy uzavřel s čistým kontem Maxim Samson.

V následující odvetě byl úspěšnější soupeř, který vyhrál 3:5. Nejúspěšnějším třebíčským pálkařem byl tentokrát Pavel Peroutka se dvěma úspěšnými odpaly, jedním RBI a jedním vlastním doběhem. Všechny tři body získali hráči Nuclears ve druhé směně, kdy se kromě Pavla Peroutky dostali na domácí metu ještě Maxim SamsonBenedikt Růžička. Na nadhozu se postupně vystřídali Adam Veselý, Tomáš PříhodaFilip Kollmann.

Po posledním utkání sezóny hráči Nuclears převzali mistrovský pohár pro vítěze Prospect League 2024. V této soutěži kategorie do 23 let můžou nastupovat také maximálně čtyři starší hráči a stejný počet cizinců. Vedle Prospect League se hrála také Extraliga U23, ve které Třebíč skončila na druhém místě těsně za Draky Brno. Ti dokázali v soutěži vybojovat o jedno vítězství víc.

Junioři tak úspěšně završili soutěžní sezónu, jejíž oficiální zakončení proběhne tento pátek 18. října od 15:30 hodin Na Hvězdě v Třebíči tradičním předáváním hráčů do vyšších kategorií.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..