ČeskoMB

EXL: Třebíč otočila skóre z 0-7. Eagles zvládli závěr derby s Tempem

V pátek byly naplánované původně čtyři zápasy, ale kvůli dešti se odložil duel mezi Draky a Kotlářkou až na pondělí. Zbylé tři souboje ale nabídly skvělou podívanou.

Na jih Čech přijeli baseballisté brněnských Hrochů a ty domácí Sokol přivítal v první směně dvěma doběhy. Jneže pak se Toru Murata na kopci rozházel a v dalších třech směnách domácím nepovolil žádný doběh. To Austin Hassani poprvé povolil body až ve třetí směně, kdy Hroši využili i chyby v obraně a třemi doběhy otočili skóre. Bod číslo tři stahoval navrátilec v sestavě Matěj Menšík.

V pátém inningu Sokol vyrovnal po odpalu Michala Cajze. Domácí navíc mohli jít do vedení, když s jedním outem naplnili mety, ale Hroši zahranou double play Hlubokou o šanci připravili.

Do sedmé směny poslal Sokol na kopec Lukáše Chromého, čehož Hroši využili k dalším dvěma doběhům a domácí tak poslali na závěr Aleca Lemmona. Americký nadhazovač ale tentokrát již nedokázal udržet nulu v kolonce umožněných doběhů a Brňané odskočili na rozdíl čtyř doběhů. John Hussey na kopci Hrochů od šesté směny držel domácí pálku. Ta se prosadila až v úplném závěru, ale stačilo to pouze na snížení na konečných 4-7.

Comeback Nuclears

Na Vysočině se na kopec postavili Ryan Johnson a Ondřej Satoria. Dle jejich dosavadních výkonů v sezóně se očekávalo, že neuvidíme moc doběhů. Jenže hosté do utkání vstoupili s chutí a dokázali kontaktovat nadhozy kanadského baseballistu. Tomu nepomáhala ani obrana a najednou Arrows ve třetí směně vedli již 7-0.

Dohrávka třetí směny ale Nuclears vyšla na výbornou a po sérii odpalů nejenže vyhnali z kopce ostravského startéra, ale vyrovnali na 7-7. Arrows ještě z následujícího útoku šli do vedení, když domácí metu ukradl Jakub Mánek.

Psali jsme...  Nový evropský Pohár Mistrů odstartuje 15. května

Třebíč ve čtvrté směně vystřídala Johnsona na kopci a nadhazovat šel Cameron Liss. Ten dokázal zastavit ostravské pálky a domácí se mohli soustředit na útok. V páté směně nejdříve zaplnili všechny mety, aby pak Miroslav Křivánek dvoumetovým odpalem poslal Nuclears poprvé do vedení. A Křivánek byl v utkání rozhodně při chuti, když si připsal 5 hity, 3 doběhy a 6 RBI. Výrazně se tak podepsal nad výhrou 14-8 a dokonaným comebackem domácích. Ti tak potvrdili první místo v tabulce.

Eagles porazili Tempo

Na Krči se kvůli dešti začalo o něco později. To ale oběma týmům nevzalo chuť hrát a hned v první směně se oba celky prosadili jedním doběhem. Ve druhé směně pak Matouš Bubeník solo homerunem poslal Eagles do vedení 2-1. Jenže Tempo srovnalo z dalšího útoku, když druhý bod stáhl Marek Minařík.

V dohrávce čtvrté směny se začal Keider Herrera výrazněji trápit s kontrolou nadhozů, což vyústilo k dalšímu bodu Eagles a jeho střídání. V páté směně pak Bubeník stáhl pro čtvrtý bod Uemuru a domácí vedli již o dva body. Jenže o toto vedení rychle přišli. V šesté směně totiž Tempo zaplnilo bez outu všechny mety, aby pak Elvys Castro svým odpalem zařídil vyrovnání.

Po šesti směnách pak Eagles vyměnili startujícího Natsukiho Tambu a duel šel doházet Koya Uemura. Ten k dobré pálce přidal tři směny, ve kterých Tempu nepovolil ani jeden hit.

V osmé směně pak domácí hráči dokázali utkání pěti doběhy definitivně zlomit na svou stranu a nakonec vyhráli 9-4. V sobotu se série přesune na hřiště Tempa.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..