Rozhovory

Kremláček: O sítotisku jsme nic nevěděli

Když jsem se dozvěděl, že kluci z Draků Brno vyrábí ručně potištěné trička, tak jsem měl hned jasné koho oslovím k výrobě triček Milujeme Baseball. Protože jsem kdysi sám v oblasti výroby oblečení působil, tak po chvilce jednání mi bylo jasné, že si pánové dávají záležet na výsledné kvalitě. To každopádně poznali všichni majitelé našeho trička. V rámci představování soukromých projektů českých baseballistů jsem proto vyspovídal Michaela Kremláčka, duchovního otce projektu Horsewag.

Ahoj Michaeli. Prozraď nám, co tě vedlo k tomu, abys začal tisknout potisky na trička?

 
Všechno to začalo před více jak dvěmi lety, když jsme se s Ondrcem (Michal Ondráček – pozn. red.) začali bavit o sítotisku a o nápadu založit tiskařskou dílnu. Chtěli jsme tisknout trička pro kámoše a autorské plakáty. Bylo to naprosto dokonalé v tom, že jsme ani jeden v podstatě o sítotisku nic nevěděli a neměli jsme ani prostor, kde bychom mohli začít. Nechtěli jsme si pronajímat místo, abychom neměli v zádech nějakej tlak na vydělávání peněz na nájem a mohlo to zůstat takové čisté. Celése to zlomilo, když nám spadl do klína shodou všech různejch náhod úžasný prostor, bez kterého bychom se o tom doteď pouze bavili. Nakoupili jsme za pár korun jen to nejzákladnější a "na koleni" jsme začli dělat první tisky. V ten moment vzikl Horsewag jako sítotisková platforma, která funguje do teď a zastřešuje všechny naše vlastní projekty a zůstává pořád jako naše srdcovka, kterou si hodně hlídáme.
 
Jaké byly začátky podnikání?
 
Podnikání nebyl nikdy záměr. Já to slovo vlastně ani teď nemám moc rád. Když vznikl Horsewag a někde u pivíčka jsme se zmínili, co děláme, tak se začali ozývat lidi, že je to super a jestli bychom dokázali udělat pár triček. Tak vznikly první zakázky, za které jsem nesmírně vděčný. Na ně se pak nabalili další a další, což vedlo ke vzniku HW Prints, což je už komerční služba, která zajišťuje dodání textilu, papíru a jejich následný potisk. To bylo ve čtvrťáků na vysoké a rok a půl na to, když jsem dodělal školu, jsem nemusel přemýšlet, jestli budu hledat práci, nebo budu "sítotiskař na plnej úvazek".
 

 

Jak jde skloubit podnikání s hraním baseballu. Neobírá Tě některá z těchto činností o čas, který potřebuješ pro druhou?

 
Mě, jako mladému borcovi, který nemá ještě rodinu a žádné jiné velké závazky, nepřisluší rozumovánt nad tím, jak skloubit baseball, pracovní a osobní život. Je pravda, že mi teď sítotisk bere dost času, ale myslím, že si člověk dokáže vždycky udělat prostor na to, co chce dělat a co ho baví. Takže necítím, že bych šidil baseball na úkor práce. Má to svoje výhody a nevýhody, stejně jako cokoliv jiné. Navíc nemusím nikomu vysvětlovat, že jdu na baseball místo práce, ale na druhou stranu vím, že moji práci za mě nikdo jiný neudělá.
 

 

Co chystají HW Prints (nebo Horsewag) do budoucna?

 
Vyhrát Extraligu, jinak jsou všechny plány tajné (směje se). Celý rok poběží projekt tričkového předplatného, z kterého jsem nadšen a když pokud bude všechno pokračovat tak, jak je tomu teď, budu moc spokojen.
 

Takto se dělá potisk triček Milujeme Baseball

 

Trička pro Milujeme Baseball v tisku!

Zveřejnil(a) HW Prints dne 12. říjen 2015

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..