Ostatní

John Straka přestoupil do nového týmu

MEXICALI, MEXICO - MARCH 18:  John Straka #34 of Team Czech Republic pitches during Game 3 of the World Baseball Classic Qualifier against Team Germany at Estadio B-Air Stadium on Friday, March 18, 2016 in Mexicali, Mexico. (Photo by Matt Brown/WBCI/MLB Photos via Getty Images) *** Local Caption *** John Straka
MEXICALI, MEXICO – MARCH 18: John Straka #34 of Team Czech Republic pitches during Game 3 of the World Baseball Classic Qualifier against Team Germany at Estadio B-Air Stadium on Friday, March 18, 2016 in Mexicali, Mexico. (Photo by Matt Brown/WBCI/MLB Photos via Getty Images) *** Local Caption *** John Straka

Johna Straku měli možnost čeští fanoušci poznat letos, když nastoupil za český výběr v kvalifikaci na World Baseball Classic. Tento sympatický nadhazovač, který má předky ve Veselí nad Moravou, mi přiznal, že by ještě rád dostal příležitost v MiLB. To se mu zatím nepovedlo, ale před necelým týdnem přestoupil v rámci Independent League.

 

Po dvou letech strávených v týmu Sioux City Explorers se devatenáctého května stal hráčem St. Paul Saints. Saints jsou jedním z tradičních celků Independent League a své zápasy hrávají na nádherném stadion CHS Field (viz. obr.).

Foto: wikipedia
Foto: wikipedia

John již za nový tým nastoupil do jednoho utkání, kdy jako startující nadhazovač odházel 5.1 směn a připsal si výhru. Zeptali jsme se jej proto na dojmy po utkání.

"Na kopci jsem se cítil velmi dobře. Je skutečně zábavné být členem nového týmu a hrát na tak velkém stadionu. Když jsem hrál v minulém roce za Siuox City, tak to byl pokaždé zážitek, když jsme tady hráli. Proto je velmi fajn tady hrát každý den."

Johnovi přejeme v novém týmu mnoho úspěchů a jeho působení v Independent League budeme samozřejmě i nadále sledovat.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..