AktualityOstatní

Milujeme Baseball slaví druhé narozeniny

logo-2-vyroci

Dnes máme přesně dva roky ode dne, kdy jsem spustil facebookovou stránku Milujeme Baseball. Zatímco první rok byl pouze cestou vzhůru, tak druhý byl pro náš projekt hodně turbulentní. Podívejme se tedy na jeho shrnutí, a co pro vás chystáme do dalšího roku.

Jednoznačně největší události pro mě osobně byla kvalifikace na World Baseball Classic v Mexiku spolu s přípravnými zápasy v USA. Na tu jsem odjel na požádání ČBA a snažil se českým fanouškům připravit co nejlepší servis. Samozřejmostí bylo, že jsem si za to neřekl ani o jedinou korunu, ale za ten zážitek to stálo. Největší zkouškou bylo samotné Mexiko a jednání s MLB, když jsem dostal avízo, že původně slibované přenosy z kvalifikace nebudou v Evropě k dispozici. Skoro čtyřhodinový boj na dálku s Američany nakonec přinesl ovoce a povedlo se mi dostat české zápasy i na vaše monitory. Což se nepovedlo ani Němcům nebo Španělům, kteří úvodní zápasy neměli šanci sledovat.

Letos jsem si dal za cíl rozšířit redakční tým Milujeme Baseball, což se povedlo pouze z části. Do projektu se více nebo méně zapojili tři mladíci, kteří se spolupodíleli na rozvoji projektu. Protože u všech stále hraje prim škola a jiné lákadla mládežnického života, tak je jejich příspěvek nepříliš pravidelný, ale i za to málo jim patří dík. Jednoho z mladíků, jenž nás oslovili, jsem „posunul“ Drakům (kluk měl ke klubu srdečný vztah) a nakonec v klubu odvádí výbornou práci. Určitě bych rád v této činnosti pokračoval i nadále.

Letos jsme pokračovali ve spolupráci se serverem Aktuálně.cz, který i nadále přinášel naše zpravodajství z Extraligy a reprezentace. Jeden článek jsme publikovali také v tištěném magazínu Svět sportu. Bohužel nedostatek času mi nedovoluje rozšířit tuto činnost do více médií. Odstartovali jsme také spolupráci s Frýdkem-Místkem, pro který píšu tiskové zprávy a snažím se klub dostat do místních medií. Po prvním roce musím hodnotit spolupráci jako zdařilou a informovanost o klubu se povedlo neuvěřitelně zvednout. I tady však ještě jsou určité rezervy, na kterých musím zapracovat.

Úplně samostatnou kapitolou je (ne)spolupráce s ČBA. Tady se naneštěstí mlýnské kameny hodně zadrhly. Je pravdou, že jsem měl dlouhodobě informace z různých stran, že některým lidem v ČBA vadí mé kritické články. Také jsem měl po každém z nich telefonát nebo zprávu od někoho z asociace. Nakonec to vše dospělo až k cenzuře a neuvěřitelným lžím ze strany ČBA, což mě docela překvapilo. Ale beru to jako fakt a snad se vztahy někdy v budoucnu dokážou napravit.

Ale zpátky k příjemnějším věcem. Před námi je další rok a poslední týdny pro něj chystám několik velkých novinek. Tu největší oznámím snad do konce listopadu a vy byste mohli mít zajímavý vánoční dárek pro baseballové fanoušky u vás doma. Také trochu změníme směr našeho projektu. Protože konečně ČBA přináší lepší celorepublikové zpravodajství, tak se více zaměříme na pomoc jednotlivým klubům. Pro fanoušky v příští sezoně chystám další novinky, kterými vás budeme chtít bavit.

Na konec bych vám všem rád poděkoval za podporu, komentáře (i za ty kritické), lajky, sdílení, zprávy atd. To vše mně neskutečně nabíjí a dodává mi energii do další práce. Už teď se těším na to, co nám další rok fungování přinese.

 

Ján Jabrocký

Předseda Milujeme Baseball, z.s.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..