MLB

Světová série lámala rekordy sledovanosti

Grounds crew put a tarp on the field as the game is delayed due to…

Grounds crew put a tarp on the field as the game is delayed due to rain before the start of the 10th inning between the Chicago Cubs and the Cleveland Indians in Game Seven of the 2016 World Series… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

V severoamerických médiích se již nyní mluví o tom, že letošní Světová série se zařadí mezi nejpamátnější v historii. Obzvlášť utkání číslo 7, které dospělo až do nastavení, si budeme mnozí pamatovat velmi dlouho. Odrazilo se to také na zájmu televizních diváků, kteří se na zápasy Cubs a Indians dívali v rekordních počtech.

 

Sedmý zápas série dle stanice Fox sledovalo v průměru 40 milionů diváků, což je nejvyšší počet od zápasu číslo 7 z roku 1991, kdy souboj mezi Twins a Braves vidělo 50,3 milionů diváků.

Historickou výhru Cubs vidělo v průměru 25,2% diváků, kteří měli zaplou televizi. Je to nejvyšší rating od zápasu číslo 7 roku 2001 mezi Yankees a DiamondBacks (27.0%). Navíc oproti sedmému utkání Světové série 2014 je to nárust o 66%.

Obrovský zájem vzbudil tento zápas také na sociálních sítích. Dle Johna Ouranda zápas číslo 7 vygeneroval 10,5milionů tweetů, což je nejvíce v historii jakéhokoliv zápasu MLB předtím.

 

 

Zápas číslo pět se navíc překrýval se zápasem amerického fotbalu, který poslední roky ve sledovanosti poráží MLB. I když se samozřejmě nejednalo o Super Bowl, tak si zápas Světové série pustilo o 6 miliónů fanoušků víc, než utkání Cowboys – Eagles.

Sledovanost jednotlivých zápasů od roku 1996:

Pokud jste na mobilu, tak pro lepší zobrazení obraťte mobil do horizontální polohy

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..