Aktuality

WBC 2017 Preview: Skupiny C a D

Dnes vám přinášíme druhý díl našeho preview k letošnímu World Baseball Classic. Tentokrát jsme se podívali na dvě zbylé skupiny. Na konci článku navíc najdete odkaz ke stažení kalendáře WBC 2017 pro Google.

 

Skupina C

Tato skupina se rozehraje až 9. března a duely bude hostit Miami Park na Floridě. Uvidíme v ní dva velké favority – domácí USA a Dominikánskou republiku. Doplní je Kanada a Kolumbie.

Favorit skupiny: Dominikánská republika

Dobře. unávám. Favorité jsou dva. Ale na rozdíl od prvních dvou skupin tady nebudu věřit domácímu celku. Američanům se dlouhodobě na turnaji WBC nedaří a nemyslím si, že postoupí z prvního místa. Hlavním důvodem je, že každý tým proti nim na hřišti odevzdá ne 100%, ale 1000% a proto se opět můžeme dočkat nějakého zaváhání. Navíc když vidím soupisku Dominikánské republiky, tak je považuji nejen za favorita skupiny, ale celého turnaje. Edwin Encarnacion, Robinson Canó, José Bautista nebo Manny Machado v poli i na pálce, to je neskutečná kvalita. Přidejme vynikající nadhazovače a máme hvězdný tým, který by chtěl trénovat každý trenér.

Černý kůň: Kanada

Z druhé místa asi postoupí USA. Ale nezapomeňme také na Kanadu. Ta již na WBC Američany porazit dokázala a navíc jde její baseball obrovsky nahoru. Těším se na sledování zápasů tohoto celku.


Skupina D

Pro mně možná nejméně zajímavá skupina, i když v ní uvidíme jeden evropský celek. Itálie bude bojovat s domácími Mexičany, Portorikem a Venezuelou. Zápasy se odehrají na krásném stadionu Estadio Charros de Jalisco v Guadalajaře.

Favorit skupiny: Mexiko

Tady byla volba jasná. Mexičané budou chtít před vlastními fanoušky odčinit své zaváhání na WBC 2013. Proto také nic neponechali náhodě a na jejich soupisce nalezneme jména jako Marco Estrada, Roberto Osuna nebo Adrián González. Myslím, že letos by mohlo Mexiko dojít na turnaji hodně daleko.

Černý kůň: Venezuela

José altuve, Miguel Cabrera, Carlos González, Felix Hernandez. Potřebujete více důvodu proč věřit venezuelskému týmu? Já osobně ne a nebudu se divit, když Venezuela potrápí i domácí tým. Navíc se dá očekávat, že do Mexika přijede množství jejich fanoušků a v hledišti budou mít slušnou podporu.


Přidávám také odkaz na tweet jednoho fanouška, jenž vytvořil kalendář pro Google. Stáhněte si jej a přidejte k vašim kalednářům. Ať vám neuteče žádný zápas.

 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..