Ostatní

WBC 2017: Stadiony

Již zítra dopoledne odstartuje World Baseball Classic a my vám přinášíme poslední preview. Tentokrát se podíváme na stadiony, na kterých se bude letos hrát.

 

 

Gocheok Sky Dome

 

 

 

Příspěvek sdílený Gene Wang (@wang_gene),

 

 

Gocheok Sky Dome je moderní krytý baseballový stadion stojící v Soulu v Jižní Koreji. V jeho útrobách se odehrají zápasy skupiny A. Kapacita pro baseballová utkání je 17 000 diváků. V korejské lize je domovem pro tým Nexen Heroes.

Marlins Park

A general view of Marlins Park during Opening Day at Marlins Park…

A general view of Marlins Park during Opening Day at Marlins Park between the Miami Marlins and the Colorado Rockies on March 31, 2014 in Miami, Florida. Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Již potřetí zavítá World Baseball Classic na Floridu a podruhé na tento stadion. Zatím, co v roce 2013 se tady hrála druhá fáze turnaje, tak letos Marlins Park bude svědkem bojů ve skupině C. Stadion byl otevřen v roce 2012 a ve svých útrobách pojme necelých 37 a půl tisíc fanoušků. Navíc je vybaven zatahovací střechou, takže nehrozí odložení zápasů pro nepřízeň počasí.

Estadio de Béisbol Charros de Jalisco

 

 

Příspěvek sdílený Mafher Luna (@mafherluna),

 

 

Tento stadion je jediným nekrytým stadionem, na kterém se budou odehrávat boje v základních skupinách. Navíc je to víceúčelový stánek, který byl otevřen před začátkem Panamerických her v roce 2011 a odehrávali se na něm souboje v atletických disciplínach. Při baseballových zápasech pojme až 15 000 fanoušků. V letošním ročníku turnaje WBC se na něm odehrají duely skupiny D. Stojí v městě Zapopan blízko Guadalajary v Mexiku.

Tokyo Dome

 

 

Tento stadion snad baseballovým fanouškům ani nemusím představovat. Tokyo Dome je určitě nejvíce známým baseballovým stánkem mimo Severní Ameriku. Otevřen byl již v roce 1988, ale vůbec neztrácí na svém půvabu. World Baseball Classic na něj zavítá již počtvrté a tentokrát bude hostit skupinu B i skupinu E ve druhé fázi turnaje. Pro baseballové zápasy pojme až 46 000 diváků.

Petco Park

Aerials of the home of the San Diego Padres during a game against the…

Aerials of the home of the San Diego Padres during a game against the Los Angeles Dodgers at Petco Park on April 5, 2016 in San Diego, California. Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Potřetí v historii zavítá World Baseball Classic také na stadion Petco Park v San Diego. Stejně jako v roce 2009 se v něm odehrají souboje druhé fázi turnaje. V roce 2006 se na něm dokonce odehrála poslední fáze a Japonsko se na něj radovalo z historického prvenství. Při baseballových zápasech stadion pojme 40 162 diváků.

Dodger Stadium

Chicago Cubs fans cheer after Addison Russell of the Chicago Cubs…

Chicago Cubs fans cheer after Addison Russell of the Chicago Cubs hits a two-run home run in the fourth inning against the Los Angeles Dodgers in game four of the National League Championship Series… Get premium, high resolution news photos at Getty Images

Domovský stánek LA Dodgers přivítá nejlepší čtyři týmy letošního turnaje. Stejné pocty se dočkal také v roce 2009, kdy na něm slavili Japonci obhajobu titulu. Zároveň je to nejstarší stadion, na kterém se letošní ročník WBC odehraje. Otevřen byl již v roce 1962. S kapacitou 56 000 diváků je také největší stadion pro WBC 2017.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..