AktualityMLB

Cubs přetlačili Nats a postupují do NLCS

Noční utkání Nationals a Cubs bylo jedním z nejlepším eliminačních zápasů historie MLB. Dramatický duel nakonec lépe zvládli obhájci titulu a postupují do další fáze.

 

5. zápas 1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Chicago Cubs 1 0 2 0 4 1 1 0 0   9 9 0
Washington Nationals 0 4 0 0 0 2 1 1 0   8 14 2

Konečný stav série: 3:2 pro Chicago 

Nationals zatím po přestěhování klubu z Montrealu do Washingtonu nedokázali ani jednou vyhrát divizní sérii. Tuto bilanci chtěli letos ukončit a neměli k tomu daleko. Když ve druhé směně po homerunech Murphyho a Taylora vedli již 4-1. Ve třetí směně se však začal trápit jejich startér Gio Gonzalez a po snížení na rozdíl jednoho bodu dostal od čtvrté směny prostor bullpen domácích.

Jejich největší hvězda Max Scherzer šel na kopec v páté směně a očekávalo se, že na něm vydrží dvě nebo tři směny. Realita byla úplně jiná. Max sice zahrál dva rychlé auty, ale pak se na hřišti začaly dít věci. Single, single, meta zdarma a Cubs zaplnili všechny mety. Jenže pak přišla velká chyba domácího catchera, který nezachytil prošvihnutý třetí strike a navíc nepřesně přihodil míč na první metu. Následně ještě rukavici škobrtnul o pálku La Stelly, aby následně May trefil Jona Jaye a Cubs najednou měli tříbodový náskok.

To se nakonec ve zbytku utkání ukázalo jako rozhodující moment. Domácí sice dokázali stáhnout skóre na rozdíl jediného bodu, ale vyrovnat se jim nepovedlo. Velkou zásluhu na tom měl Wade Davis, který obvykle chodí jen na poslední směnu. Tentokrát musel do hry již v průběhu sedmé směny. Posledním pálkařem utkání byl paradoxně Bryce Harper, jenž byl strikeout. Vyprodaný stadion Nationals Park se tak musel dívat na postupovou radost hostujících hráčů.


V pátek v noci začíná ALCS

V noci z pátku na sobotu začíná finále American League, do kterého postoupili Houston Astros a New York Yankees. Houston začne sérii na domácím hřišti a je navíc považován za favorita této série. Jenže Yankees již v divizní sérii proti Indians ukázali, že mají dobrou formu a rozhodně je není třeba odepisovat. Kdybych měl tipovat za sebe, tak předpokládám postup Astros po šesti zápasech. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..