MLBNázory

Dočkáme se šestičlenné rotace?

Všechny týmy MLB nyní mají rotaci pěti startujících. Brzy však může přijít změna.

Když Mike Scioscia odehrál první celou sezonu v MLB, tak startující rotace jeho týmu byla hodně odlišná od dnešních zvyklostí. Los Angeles Dodgers v sezoně 1982 stavěli hlavně na trojici nadhazovačů – Fernando Valenzuela, Jerry Reuss a Bob Welch. Všichni tito hráči odházeli minimálně 235 inningů (každý) v základní části a zaznamenali minimálně 36 startů do utkání. 

Nyní již jako manažer Los Angeles Angels musí řešit opačný problém. V jeho nadhazovačské baterii najdete pouze jednoho hráče, který odházel více než 160 směn v sezoně. Je jím devětadvacetiletý Garrett Richards. Toho však v posledních dvou sezonách trápily zranění a nedá se očekávat, že Sciosia na něj naloží velkou nálož zápasů. 

Další velká akvizice offseason Shohei Ohtani již dostal preventivní injekci do lokte a i tady se dá očekávat, že si Angels budou chtít tento klenot chránit. Proto přichází v úvahu střídání hned šetice startujících nadhazovačů. Navíc Ohtani může týmu ulevit tím, že může naskakovat také ve vnějším poli a Angels by tak mohli některého z hráčů vyměnit za nadhoz.Uvidíme, jestli se Scioscia odhodlá k tomuto experimentu, ale je možné, že mu nezůstane jiná možnost.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..