AktualityMLB

MLBCzech.cz: SITUACE CATCHERŮ U ORIOLES!

Dnes našim fanouškům přinášíme zajímavý článek, ze stránek mlbczech.cz, které se věnují čistě nejlepší lize světa a můžete na nich najít množství zajímavých článků každý den.

Ať chceme nebo ne, ať už jim fandíme nebo ne, letos se zraky nás českých (a možná i slovenských fanoušků) MLB, budou upírat i směrem do Baltimoru. Do jejich organizace byla totiž převedena práva na naši největší současnou naději na start v MLB. Martina Červenku! Ten po dlouhých sedmi letech opustil organizaci Clevelandu Indians a s malou odbočkou přes San Francisco skončil právě v Baltimoru. Nyní mi padl do oka článek, který rozebírá právě situaci na pozici catchera v klubu z Baltimoru.

Jednou ze zásadních otázek, kterou musí rozlousknout letošní Spring Training je, zda Orioles vloží důvěru do 22letého catchera Chanceho Siscoa. Ten dostal na sklonku loňské sezony příležitost v 10 utkáních a zcela jistě se podívá právě i na jarní kemp.

Birds si tohoto hráče vybrali ve druhém kole draftu v roce 2013. Sisco si během pěti let v nižších soutěžích vybudoval velmi dobrou reputaci, co se týče ofenzivy. Jeho kariérní průměr na pálce činí .311 a OBP je .390 (Martin Červenka za 7 let: .237 a OBP .306). V loňském roce hrál Sisco v soutěži Triple-A za Norfolk a jeho průměr byl .267 a OBP .340 (Červenka za Lynchburg v levelu A Advance .278 a OBP .343 !)

Útok je tedy u Siscoa v pořádku, ale Birds budou zajímat i defenzivní statistiky. A tady se musí Sisco razantně zlepšit. Během roku 2017 vyoutoval pouhých 23 % běžců (21 z 93), kteří se pokusili ukrást druhou metu (Červenka 40 %, 16 ze 40).

Sisco se dostal na soupisku MLB až 1.září a na hřiště až ve chvíli, kdy bylo naprosto jisté, že Orioles ztratili veškeré naděje na účast v playoff. Od začátku naskočil do čtyř utkání, na pálce zaznamenal bilanci .333 ( 6 z 18), odpálil 2 homeruny a skóroval 4 RBI. Nepodařilo se mu však zabrzdit ani jeden steal z 5 možných!

To samozřejmě není zápasový objem, který by cokoliv mohl prokázat. A tak je prakticky jisté, že skipper Buck Showalter a jeho kouč lavičky John Russell ho budou chtít vidět v akci během března. Orioles hrají první zápas Spring Training 23. února proti Tampě.

Během loňské sezony opanovali prostor za domácí metou dva hráči. Wellington Castillo (96 zápasů), který neprojevil zájem o prodloužení kontraktu a zamířil do Chicaga White Sox. Druhým byl Caleb Joseph (89 zápasů), který bude pokračovat ve své páté sezoně v Baltimoru.

Caleb Joseph prožil solidní sezonu po nepříliš povedeném roce 2016, kdy se mu nepodařilo skórovat žádné RBI ve 132 příležitostech na pálce v řadě! V roce 2017 měl průměr v odpališti .256. V brzdění stealů to však také nebylo slavné 18 % (ligový průměr byl 27 %).

Zatímco se Siscoem se tedy v Baltimoru počítá pro další roky, je prakticky jisté, že pozici jedničky by se měl na začátku sezony ujmout právě Joseph, jemuž je 31 let.

Výhodou Sisca (a nevýhodou Martina Červenky) je, že je levák. Lineup Orioles je nabitý praváky, tudíž levoruký pálkař přijde rozhodně vhod. Z hráčů základní sestavy je nalevo prakticky pouze první metař Chris Davis.

Trenér Showalter je ovšem proslulý tím, že u catcherů klade důraz zejména na kvalitní defenzivu. Tudíž bude maximálně důležité, zda Sisco najde společnou řeč s nadhazovači Dylanem Bundym a Kevinem Gausmanem.

Nepříliš dobrou zprávou pro nás je, že v případě, že by se Siscovi nedařilo, vyhlížejí O´s stále jednoho zkušeného catchera na trhu.

Pokud by se Sisco dostal na soupisku pro Opening Day, byl by to teprve třetí Nováček v klubové historii, kterému by se to podařilo.

Článek původně vyšel na webu Mlbczech.cz.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..