Aktuality

Červenkovi začíná sezona v AFL

Již dnes večer začíná Arizona Fall League. Obvykle tato soutěž českého fanouška příliš nezajímá, ale letos tomu bude jinak. V AFL totiž bude působit Martin Červenka.

Orioles s Martinem po skončení sezony podepsali nový kontrakt  a zároveň mu zajistili místenku v týmu Glendale Dessert Dogs. Tam však nebude catcherem, na kterého se primárně budou zaměřovat skauti. Největším talentem v týmu totiž má být Keibert Ruiz z Los Angeles Dodgers, který patří mezi nejlepší prospekty na této pozici. Na druhou stranu se nemusíme bát, že by Martin svou příležitost nedostal.

Důvod, proč se k tomu Orioles odhodlali je jednoduchý. Organizace na této pozici trochu tlačí bota a od svých catcherů potřebuje, aby se co nejrychleji zlepšovali. Navíc Andrew Susac tuto sezonu kvůli zranění nedokončil a příštím roce jej již možná v dresu Orioles neuvidíme. Martin by se tak vyšvihl v hierarchii týmu na čtvrté místo za trojici Caleb Joseph, Chance Sisco a Austin Wynns. To znamená, že v příštím roce by měl působit v Norfolku v Triple A. I proto je vcelku logické, že jej tým posílá nasbírat další zkušenosti do Arizona Fall League. A pokud nezklame, tak se klidně můžeme dočkat toho, že se v příštím roce objeví na 40ti členné soupisce Orioles. Od tamtud je pak již jen krůček do vysněné MLB.

Ačkoliv mezi českými fanoušky Arizona Fall League příliš velký ohlas nemá, tak mnoho hráčů MLB, kteří si touto podzimní soutěží (AFL se hraje do poloviny prosince) prošlo, si ji později v různých rozhovorech nemohlo vynachválit. Přeci jen do ní týmy posílají své talentované hráče, kteří mají potenciál a tomu odpovídá zázemí i trenéři. Martinovi toto angažmá tedy rozhodně může jenom prospět. Obzvlášť když jedním z pálkařských koučů Dessert Dogs je Justin Viele z organizace LA Dodgers.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..