AktualityMLB

NLCS: Brewers v prvním utkání zdolali Dodgers

První utkání finále mělo velmi dramatický konec, po kterém se radovali hráči Brewers z dvanácté výhry v řadě.

NLCS G1123456789RHE
Los Angeles Dodgers010000031584
Milwaukee Brewers00230010×6110

Ačkoliv to byli hosté, kdo šel do vedení zásluhou homerunu Machada, tak domácí dokázali utkání otočit ve svůj prospěch na 6-1. Hosté navíc překvapovali zbytečnými chybami v obraně, zejména catcher Yasmani Grandal bude chtít na tento duel zapomenout. 

Brewers trochu překvapili, když svého startéra gio Gonzaleze stáhli z kopci již po dvou směnách a poslali na kopec relievera Brandona Woodruffa. Ten se nakonec trenérům odvděčil vyrovnávajícím homerun, čímž se stal teprve třetím relieverem historie MLB, který zaznamenal homerun v utkání playoff.

Když už to vypadalo, že si domácí v klidu dokráčí pro výhru, tak Dodgers konečně zabrali na pálce. V poslední směně byli doslova 90 stop od vyrovnání, když byl na třetí metě při dvou outech Chris Taylor. Jenže Justin Turner byl následně strikeout a Brewers se můžou těšit z první výhry ve finále National League.

Dvanácté vítězství v řadě přineslo ještě jednu zajímavou zprávu pro fanoušky. Řetězec George Webb totiž ve čtvrtek odpoledne bude rozdávat burgery zdarma. Je to pokračování závazku původního majitele, jenž byl velkým fanouškem týmu a ve čtyřicátých letech řekl, že pokud tým nasbírá 12 výher v řadě, tak budou u něj v restauraci rozdávat burgery zdarma.

Několikrát byl klub blízko, až nakonec 19. dubna 1987 to Brewers dokázali a George Webb rozdali 168 194 burgrů zdarma. Letos dle manažera řetězce Craiga Counsella objednají navíc 200 000 housek. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Draci and Eagles with huge wins. Třebíč couldn't keep up with Hluboká

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..