AktualityMLB

Joe Mauer ukončil kariéru

Všichni fanoušci Twins se v noci dozvěděli nepříjemnou zprávu. Baseballovou kariéru ukončila hvězda, a již nyní legenda, klubu Joe Mauer.

Jen těžko bychom hledali více ikonickou postavu Twins, než pravě Joea Mauera. Mauer odehrál v dresu Minnesoty 15 sezon v MLB. V týmu původně nastupoval jako catcher, ale posledních pět sezon i kvůli zranění nastupoval na první metě. ˇ3estkrát v kariéře byl vybrán do All-Star výběru a v roce 2009 dokonce získal cenu pro nejužitečnějšího hráče American League. Když k tomu připočteme 2123 hitů v základní části, pět Silver Slugger a 3 Zlaté rukavice tak můžeme očekávat, že se Joe Mauer jednou stane členem baseballové Síně slávy.

Včera Joe Mauer ukončil kariéru a fanouškům adresoval dopis s vysvětlením. V něm píše: 
“Po dlouhé úvaze jsem se rozhodl skončit s baseballem. Toto rozhodnutí se nerodilo lehce., protože baseball byl a vždycky bude jednou z mých největších vášní. Poslední měsíce této sezony pro mě byly velmi emocionální a chtěl jsem si dopřát čas, abych se oprostil od emocí a přemýšlel s čistou myslí. Rozhodnutí jsem nakonec udělal kvůli svému zdraví a rodině. Stále je riziko otřesů mozku, což jsem si připomněl v této sezoně, kdy jsem chyběl 30 zápasů po snaze zachytit míč ve foul ballu.”

Mauer jen připomíná, že jeho kariéra byla sužována zraněními. Navzdory tomu je osmý catcher historie MLB ve statistice WAR. Jako jediný catcher v historii American League vyhrál pálkařský titul třikrát (2006, 2008 a 2009). 

Ač již jste fanoušky Minnesoty nebo ne, tak Joe Mauer bude hráč, kterého bylo vždy zábavné sledovat. Twins s jeho odchodem přišli o velkou postavu a dá se očekávat, že klub v blízké době vyřadí z užívání číslo 7, které nosil na dresu.

Joe Mauer Career Highlights HD

Uploaded by Rvhx on 2015-12-04.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..