MLBNázory

Průvodce vstupenkami na MLB v Londýně

Již za dva dny se začnou prodávat vstupenky pro fanoušky, kteří se předregistrovali na webu mlb.com. Mnoho z vás se na mně obrátilo s dotazem, které lístky si mají koupit. Proto vám přináším pohled dna jednotlivé kategorie konzultovaný přímo s novináři z Velké Británie.

Pro připomenutí: lístky se začnou prodávat na webu ticketmaster.co.uk v pondělí dopoledne v 10:00 britského času. Což značí, že u nás to bude až v 11:00 (nikoliv v 9:00 jak jsem nesprávně uvedl v minulém článku). Všem registrovaným dorazil v pátek na email unikátní kód, který využijí právě pro tento nákup. Pokud jej nevidíte v emailech, zkontrolujte si také nevyžádanou poštu.

Kategorie sezení na Major League Baseball v Londýně

Než se pustíme do hodnocení tak si musíme uvědomit, že stadion je původně stavěný na fotbalové zápasy a pořádání koncertů. Proto jsou některé místa opravdu hodně daleko od hrací plochy. Ale i tak se dají najít slušné sedadla s dobrým výhledem. Přečtěte si tedy naše hodnocení (subjektivní) dle jednotlivých kategorií (ty označujeme dle cen).

£30:  Jednoznačně nejhorší místa na sledování zápasu. Budete sedět hodně daleko od hřiště, jako kdybyste seděli na nějaké věži mimo stadion. Kupujte pouze pokud chcete nasát atmosféru.

£45: Podobná místa jako v předešlé kategorii, ale o 15 liber dražší.

£60: Velmi zajímavá kategorie se slušnými místy, ale ne všemi. Rozhodně nejlepší jsou sekce 235 až 237. Dokonce na zápasy fotbalových West Ham jsou tato místa prémiová. Navíc to nebudete mít daleko k občerstvení. Dle slov fotbalových fanoušků by mohl být z prvních deseti řad velmi slušný výhled. Nedoporučujeme kupovat lístky v sekcích 242-246 a 226-230. Ty svou kvalitou spadají spíše do levnějších kategorií.

£80: Tyto místa budou dále, než nejlepší místa v předešlé kategorii a opravdu nevidíme žádnou výhodu pro jejich výběr.

£120: Pokud zvažujete, že si zakoupíte tyto lístky, tak doporučujeme místa za vnějším polem, které by měli nabídnout také přímý pohled do bullpenů obou celků. Naopak vyhněte se blokům 254-256 a 216-218, které nenabízí za tuto cenu dostatečně dobrý výhled na hru.

£145/ £170: Tyto dvě kategorie nabízí typické sezení a výhled na baseballové zápasy. V případě vstupenek za 170 liber doporučujeme spíše místa ze stran než uprostřed.

£220: I v této kategorii doporučujeme spíše místa ze stran než uprostřed. Nejlepší výhled by měly nabízet bloky 201-204 a 212-215

Kat. 2, 1 a Premium: U těchto kategorií doporučujeme pro změnu místa za domácí metou. Naopak dle zkušeností kolegů z Británie je nejlepší vyhnout se blokům 113-114 a 102-103, které dle jejich názorů nabídnou zvláštní uhel a nejsou příliš vhodné pro sledování baseballových zápasů. Tedy, spíše za tuto cenu.

Věřím, že vám tento průvodce pomůže s rozhodováním, které vstupenky si zakoupit na zápasy. Je pravdou, že mnoho fanoušků pojede do Londýna hlavně nasát atmosféru. Vždyť, kdy jindy se můžete v Evropě sejít s takovým množstvím baseballových fandů? Ať již si zakoupíte vstupenky za 30 liber nebo za 300, tak si můžete užít stejnou atmosféru. Jen s trochu jiným výhledem na dění na hřišti. Věřím však, že na stadionu bude k dispozici dostatek velkoplošných obrazovek, které pak vylepší zážitek i z těch horších míst. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..