ČeskoMB

EXL: Neděle patřila hostujícím týmům

V neděli se hrály čtyři zápasy baseballové Extraligy a v každém z nich si hosté odvezli vysoké výhry.

Zatím co v Brně dokázali baseballisté pořádně kousat a dokonce urvali i jednu výhru, tal doma se jim proti Drakům příliš nedařilo. Draci se dostali rychle do vedení a a to nepustili až do konce utkání. Zářili hlavně Zach Wilson a Martin Schneider. Prvně jmenovaný měl nabité na Cycle, kdy mu chyběl jenom homerun, ale v deváté směně jej na pálce nahradil Martin Klanica. Martin Schneider zaznamenal 5 hitů z šesti stavů na pálce.

Obrovskou sílu v Brně ukázali Arrows, kteří domácí Hrochy smetli se skóre 14-0 po sedmi směnách. Jakub Malík byl 3-z-3 s 2 RBI. Zaujal také Daniel Černý se čtyřmi staženými body. Startující Boris Bokaj zaznamenal další kvalitní start v sezoně, když za 5 směn povolil domácím pouze 3 hity.

Na Hanou přijeli baseballisté Tempa, kteří domácí tým doslova deklasovali 18-2 po osmi směnách. V sérii se Skokany nakonec pražský tým zvítězil 2-1 na zápasy, což může být velmi důležité v boji o první šestku. Na pálce se baseballisté Tempa mohli spolehnout hlavně na trio Marek Minařík (4-z-5), Jake Rabinowitz (3 H, 6 RBI) a Matěj Bužga (3-z-4).

Také Třebíč stále reálně pomýšlí na místenku v Nadstavbě o titul. K tomu ale potřebovala zvítězit na Kraví Hoře. To se Nuclears nakonec povedlo, když dobře vkročili do zápasu a po první směně vedli3-0. Naopak domácím se nedařilo příliš prosazovat proti Daltonu Erbovi, který za šest směn zaznamenal 11 strikeotů. Další Američan Brent Gillespie zase ukázal kvality na pálce, když zaznamenal 4 hity.

Zápasy EXL 21.4.:

Eagles – Draci  6:15
Skokani – Tempo  2:18
Hroši – arrows  0:14
Technika – Nuclears  3:10

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..