ČeskoMB

1. liga: Frýdek-Místek vyhrál základní část

Uplynulý víkend druhé nejvyšší baseballové soutěže nám určil první tři postupující týmy. Následující víkend může rozhodnout o tom třetím.

Domažlice patří mezi nejslabší týmy letošního ročníku 1. ligy a hráči Klasiku byli favoritem dvojzápasu. A to beze zbytku potvrdili, když domácí mužstvo porazili 19-6 a 17-0. Baseballisté Frýdku-Místku tak končí po základní části druhé nejvyšší baseballové soutěže na prvním místě, což je historicky nejlepší umístnění klubu.

„Povedlo se nám vytěžit maximum ze základní části,“ nechal se slyšet zkušený Adam Vítek, jenž odehrál čtyři sezony v Extralize v dresu Ostravy. „Ukázali jsme si, že můžeme hrát s kýmkoliv a také kohokoliv porazit. Tohle bychom chtěli využít i v baráži, kde můžeme překvapit i extraligové soupeře. Letos se nám daří jak v útoku, tak také v obraně podáváme stabilní výkony. Do baráže nastoupíme odhodláni porazit každý tým a uvidíme, jak se nám bude dařit.“

Do baráže jdou také Hluboká a SaBaT

Hluboká na svém hřišti přivítala brněnský Hroch, který stále bojuje o první čtyřku. Pokud by na jihu Čech zvítězil, tak by své šanci rapidně zvýšil. Jenže domácí si nakonec oba zápasy pohlídali a v obou přesvědčivě zvítězili.

Stejně se vedlo také pražskému SaBaTu, který přivítal poslední Choceň. V obou duelech hostům nadělil po devět bodů. I když první utkání zlomili ve svůj prospěch až v druhé polovině. Ve druhém hostům nasázeli 7 bodů v první směně a pak již nebylo o co hrát.

Blesk Jablonec doma přivítal Bučovice a pokud chtěl pomýšlet na postup do baráže, tak si nemohl dovolit ani jednou zaváhat. To se nakonec nestalo a po dvou výhrách mají jablonečtí postup do baráže stále ve svých rukách. Stačí jim k tomu výhra v posledním dohrávaném utkání proti SaBaTu. I kdyby pak Hroch dvakrát porazil Domažlice, tak již nedokáže Blesk přeskočit. Jablonec má totiž lepší vzájemnou bilanci (lepší poměr dosažených bodů než-li obdržených na počet odehraných směn ve vzájemných zápasech).

Psali jsme...  Mezinárodní den hasičů na Skokanech Olomouc

[tds_warning]Při tvorbě textu jsme vycházeli z tabulky na webu asociace. Bohužel ta nebyla (a stále není) aktualizována. Takto to vychází, že Blesk má nyní bilanci 8-5 a nic jeho postup do baráže ohrozit nemůže.[/tds_warning]

Zápasy 1. ligy:

Hluboká – Hroch  11:3 a 15:0
SaBaT – Choceň  9:1 a 9:0
Domažlice – Klasik FM  6:19 a 0:17
Jablonec – Bučovice  6:4 a 10:2

Průběžná tabulka:

1. Frýdek-Místek 11-3
2. Hluboká  10-4
3. SaBaT  9-4
4. Jablonec  6-5
5. Hroch  6-6
6. Domažlice  4-8
7. Bučovice  3-8
8. Choceň  1-12

  • tučně označené týmy mají zajištěný postup do Nadstavby o Extraligu
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..