ČeskoMB

Jan Kucin byl jeden nadhoz od Perfect Game

Neuvěřitelný zápas odházel v sobotu proti Tempu Praha nadhazovač brněnských Hrochů Jan Kucin. Ten byl totiž jeden jediný nadhoz od Perfect Game.

Devětadvacetiletý nadhazovač Hrochů dovedl zápas až do deváté směny s tím, že nepustil ani jednoho pálkaře Tempa na metu. Dokonce i rozehrávku deváté směny začal výborně, když nejdříve Marek Rejman poslal do vzduchu vysoký odpal a následně byl Aleš Nepomucký strikeout. Kucinovi zbýval poslední out a na pálku se postavil Matěj Bužga. Ten ve svém stavu na pálce poslal šest míčů do foul ballu, aby nakonec desátý nadhoz odpálil mezi první a druhou metu, čímž ukončil naději na třetí Perfect Game v historii českého baseballu.

Tempo se pak rozjelo a pálilo jeden hit za druhým. Vše zakončil Marek Minařík, který grand slam homerunem otočil skóre ve prospěch Pražanů a ti nakonec zvítězili 4-2. Neskutečný závěr.

“Mrzí to hodně,” přiznal po zápase Jan Kucin. “Taková možnost se nenaskytne mockrát za život.”

Honza si po zápase pochvaloval i pomoc spoluhráčů. “Zápas byl nádherný. Kluci za mnou do toho dali všechno. Pochytali neuvěřitelné balony. Všechno šlapalo, až poslední out ne. Dva striky, dva outy, devátá směna. Jako z nějakého filmu. Míč se dostal do pole a tam se to nepovedlo chytit.”

Ačkoliv jsme nakonec Perfect Game neviděli, tak se tento duel rozhodně zapíše do historie českého baseballu velkými písmeny.

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Tempo Praha
0 0 0 0 0 0 0 0 4   4 3 1
Hroši Brno
0 0 2 0 0 0 0 0 0   2 6 0
Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Mezinárodní den hasičů na Skokanech Olomouc

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..