ČeskoMB

Roman Mráz odházel ve věku 61 let Complete Game v Nadstavbě o Extraligu

Že to staří bardové v baseballové Extralize stále umí nám ukazují čtyřicátníci jako Pavel Budsky, Aleš Navrátil nebo Marek Rejman. Letos se připomněl v dresu Blanska také jeden padesátník Jaroslav Krejčíř. Kdo ale přišel v sobotu na baseball ve Frýdku-Místku, tak možná nevěřil vlastním očím.

Hostující Technika Brno totiž na kopec od začátku druhého utkání dvojzápasu postavila Romana Mráze. Velezkušený nadhazovač, mimochodem ročník narození 1958(!), dělal domácím pálkařům až nečekaně velké problémy a nakonec vydržel na kopci celých devět směn a připsal si vítěznou Complete Game. Hráčům Frýdku-Místku povolil jednašedesátiletý veterán Techniky 9 hitů a pouze 3 doběhy. Brněnský klub díky tomu zvítězil 5-3 a výrazně si zlepšil šance na udržení extraligové příslušnosti i v nadcházející sezoně.

“No, bylo to jako když ti někdo podává zmrzlinu a když už se ji dotkneš a chces si líznout, tak ji pustí a tobě spadne na zem,” takto s nadhledem komentoval nadhozy Romana Mráze frýdeckomístecký Ondřej Hon a dodal: “Měl pomalé nadhozy, které se kroutily jako hadi různými přítažlivými silami. Nutno uznat, že měl, v tomto věku, perfektní kontrolu a výdrž. Stříleli jsme to převážně do vzduchu nebo do země.”

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  UK: V máji začne britská ženská baseballová liga. Uvidíme nové tímy

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..