MBMLB

MLB VIDEO: Aquino s rekordem, Torres v elitní společnosti

Dva zajímavé milníky dosáhli hráči MLB uplynulou noc. Nováček Aristides Aquino dokonce vytvořil nový rekord soutěže.

Aquino se stal prvním nováčkem historie, který odpálil v osm homerunů v prvních dvanácti utkáních své kariéry v nejlepší lize světa. Stale se tak v pondělním zápase jeho Cincinnati Reds s Washingtonem Nationals. Historický moment přišel v osmé směně, kdy pětadvacetiletý Dominikánec snižoval dvoubodovým homerunem na 4-7 z pohledu Reds. Aquino si za své výkony odnesl cenu pro nejlepšího hráče National League za uplynulý víkend.

Torres v elitní společnosti

Když mají nastoupit New York Yankees proti Baltimore Orioles, tak hráčem, který se těší nejvíce je rozhodně Gleyber Torres. Ten totiž proti tomuto soupeři pálí jeden homerun za druhým. A v pondělním doubleheaderu poslal za hrazení již jednáctý, dvanáctý a následně i třináctý míček v této sezoně. Nyní mu chybí jediný homerun k tomu, aby dorovnal rekord legendárního Lou Gehriga. Tomu se znamenitě dařilo v roce 1936 proti Cleveland Indians.

Ale i s třinácti homeruny se Torres dostal do skvělé společnosti. Vždyť posuďte sami – Roger Maris (1961), Joe Adcock (1956), Hank Sauer (1954) a Jimmie Foxx (1932). Spolu s těmito hráči okupuje (prozatím) druhou příčku v historických statistikách.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Kotlářka má fotbalovou výhru. Hroši berou první výhru v derby

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..