MBOstatní

Premier 12 Live: Nizozemsko – USA

V sobotu večer se v 19:00 CET rozehraje letošní turnaj Premier 12, ve kterém se utká 12 nejlepších krajin dle rankingu WBSC. V Mexiku na stadionu Estadio Charros de Jalisco proti sobě nastoupí Nizozemsko a Spojené Státy.

Nizozemci do utkání vstoupí na kopci se zkušeným Robem Cordemansem. Ten letos oslavil již neuvěřitelných 45 let a svůj debut na velkém turnaji si odkroutil v roce 1995 na Mistrovství Evropy. O rok později dokonce v jednadvaceti letech házel na Olympiádě v Atlantě. Před osmi lety dovedl Nizozemsko ke zlatu na Baseballové Světovém poháru, když zaznamenal 3 výhry a ERA 2.29. Naposledy jej český fanoušek mohl vidět na letošní olympijské kvalifikaci v Itálii.

Proti němu bude stát pětadvacetiletý Cody Ponce, který letos působil Brewers a Pirates v Double-A a Triple-A. V Milwaukee začínal sezonu jako reliever, ale v Indianapolisu (farma Pirates) jej začali stavět do zápasů od začátků. Ve čtyřech startech si ale připsal pouze jednu výhru a tři prohry s ERA 5.30. O něco lépe se mu dařilo v září a říjnu v Arizona Fall League, kde odházel 23 směn s ERA 2.35 a sedmadvaceti strikeouty.

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Martin Červenka se dvěma homeruny v zápase proti Heidenheimu

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..