MBOstatní

Premier 12: Tchaj-wan poráží Austrálii, která tak přišla o šanci získat medaili

Předposlední utkání finálové skupiny mezi Austrálií a Tchaj-wanem napjatě sledovali nejen fanoušci zmíněných týmů, ale také Mexika a Spojených Států. Výsledek tohoto duelu totiž měl zásadní vliv na olympijské ambice obou krajin. Australané navíc mohli v případě výhry postoupit na čtvrté místo tabulky a v neděli si zahrát s Mexikem o bronz. 

Utkání nakonec dlouho ovládali nadhazovači, kteří za sedm směn povolili pouze dva doběhy. Po jednom na každé straně. Mrzet to mohlo hlavně Australany, kteří několikrát dostali běžce do skórovací pozice, ale nedokázali je stáhnout pro doběh.

A nakonec za to pykali, když nezvládli dohrávku osmé směny. Nejdříve Joshu Tols s jedním outem daroval metu zdarma Tung-Hua Yuehovi. Na kopci je tak nahradil closer Brisbane Bandits Ryan Searle, ale ten totálně vyhořel. Po dvou singlech se dostal Tchaj-wan do vedení 2-1. Jenže to nebylo vše. Třetí pálkař Che-Hsuan Lin odpálil tříbodový homerun a definitivně pohřbil naděje Australanů na medaile.

Tchaj-wan tak po výhře 5-1 skončí na pátém místě letošního turnaje Premier 12 a Austrálie na šestém. O bronz a postup na Olympiádu se v neděli v utkají ve vzájemném duelu Mexiko a USA.

Tým R H E LOB
Austrálie 1 5 0 7
Tchaj-wan 5 7 0 2

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..