MBOstatní

Premier 12 vstupuje do finálové fáze

V pondělí začíná finálová fáze letošního turnaje Premier 12 a my se proto podíváme, co nám její první den nabídne.

Kdo si přivstane, tak již od 4:00 může sledovat první duel finálové skupiny mezi Mexikem a Tchaj-wanem. Obzvlášť Mexiko letos působí velmi dobře, když v základní skupině dokázalo vyhrát všechny zápasy a dokonce proti USA. Skóre mluví výrazně v jejich prospěch 24-5. Tchaj-wan sice prohrál s Japonskem, ale dokázal přehrát Portoriko i Venezuelu. Pro tuto ostrovní zemi navíc mluví fakt, že v historii Premier 12 ještě ani jednou neprohrála dva zápasy v řadě. Naposledy se tyto dvě země utkaly na Světovém poháru 2009, kdy nejdříve v základní skupině zvítězilo Mexiko 8-0. Obě země se pak střetly i ve finálové skupině, ve které zvítězil Tchaj-wan těsně 1-0 po nastavené desáté směně.

Od 11:00 se můžeme těšit na opakování finálového utkání Premeir 12 z roku 2015 mezo světovou dvojkou USA a trojkou Jižní Koreou. Před čtyřmi lety zvítězili Korejci vysoko 8-0.

Jižní Korea vstoupila do turnaje výborně, když ve třech zápasech povolila pouze 1 doběh a pro 15 doběhla. Američané naopak zvítězili pouze dvakrát, když prohráli s Mexikem, ale vyhráli nad Nizozemskem a Dominikánskou republikou. Do finálové skupiny si tak přináši jednu prohru a pokud chtějí do finále, tak si už nemůžou dovolit ztrácet zápasy. Spoléhat se určitě budou na Erika Kratze, jenž s pálkařským průměre .625 zatím vede statistiky turnaje. Proti němu ale bude stát výborný nadhoz Koreje, který má zatím týmové ERA neskutečných 0.33.

Dalším utkáním, které začíná v 11:00 bude zápas mezi Japonskem a Austrálii. Světová sedmička Austrálie je rozhodně outsiderem proti TOP krajině světového rankingu. Protinožci ale můžou díky nadšení a neuvěřitelné urpustnosti favorita zaskočit. Poznali to Kanaďané v posledním utkání skupiny C, proti kterým Australané otočili duel až v závěru. Naposledy však Austrálie porazila Japonsko na Světovém poháru 2009. 

Japonci však ve svém středu mají Seiyu Suzukiho, který je zatím fenomenální. Jeho 9 stažených bodů je zatím nejlepší počin na turnaji, když má na čele této statistiky náskok tří RBI. 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..