MBOstatní

Italská Serie A1 nakonec pouze s deseti týmy

Ačkoliv se představitelé italské baseballové federace FIBS na podzim domluvili, že od nadcházející sezony rozšíří nejvyšší soutěž Serie A1 až na 12 týmů, tak se tak nakonec nestane.

Zpráva o rozšíření Serie A1 vzbudila zájem celé evropské baseballové komunity, která je zvědavá, co tento krok italskému baseballu přinese. Jenže nakonec Serie A1 nebude hrát avizovaných 12 klubů, ale pouze 10. I k těm se FIBS dopracoval jen těžko. V původním termínu se totiž přihlásilo pouze 7 zájemců a vedení federace muselo prodloužit termín až do poloviny prosince.

V prodlouženém termínu nakonec poslaly přihlášky další 4 kluby (Grizzlies Torino 1948, Collecchio, Nettuno 2 a Nettuno 1945). FIBS nakonec nechala mimo hru posledně jmenovaný klub a rozhodla, že sezona 2020 Serie A1 se odehraje v deseti týmech s tím, že po sezoně postoupí do nejvyšší soutěže další dva kluby ze Serie A2.

Nejvyšší italskou soutěž tak budou v následující sezoně hrát Fortiudo Bologna, Godo Knights, Macerata Angels, Nettuno Baseball City, Parma, Rangers Redipuglia, San Marino, Grizzlies Torino 1948, Collecchio a Nettuno 2. V Serie A2 bude o postup bojovat 22 klubů.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..