MBOstatní

Lamigo Monkeys se definitivně přejmenovali

Již jsme letos zmiňovali, že tchajvanský profesionální baseballový klub Lamigo Monkeys mění majitele. Organizaci totiž od původních majitelů koupila japonská společnost Rakuten, která vlastní také stejnojmenný klub v Nippon Baseball League.

A jak je v Asii zvykem, tak po změně majitele obvykle přichází také změna názvu klubu a prakticky kompletní rembranding. Nejinak je tomu i v tomto případě. Po týdnech dohadů noví majitelé v úterý představili nový název a dresy klubu.

Lamigo se tak od nové sezony přejmenují na Rakuten Monkeys. Nedojde tedy k tomu, čeho se obávali někteří fanoušci, že by v NPB i v CPBL působili stejnojmenné kluby. Velkou změnou však budou barvy klubu. V uplynulých letech jim dominovala hlavně modrá, která nyní na dresech nebude. Naopak dominantní barvou se stane karmínově červená. Dalšími hlavními barvami budou bílá a zlatá.

Klub také započal jednání o prodloužení nájmu na Taoyuan International Baseball Stadium s vedením města Taoyuan. To se již nechalo slyšet, že by chtělo poplatek za pronájem zvednout z aktuálních deset tisíc amerických dolarů na 100 tisíc. Město argumentuje tím, že Monkeys byli nejpopulárnějším týmem soutěže a jeho tržní hodnota šla hodně nahoru. Také návštěvnost na domácích zápasech činila loni 7307 fanoušků v průměru na utkání, což bylo nejlepší číslo v rámci CPBL.

VIDEO: Lamigo Monkeys vyhráli Taiwan Series

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Hrochy Brno posílí nadhazovač se zkušenostmi z MLB a NPB

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..