MBOstatní

ABL: Adelaide vítězem základní části

V neděli skončila základní část australské ABL a hned v úterý začíná playoff. Pojďme se tedy podívat, co nám dramatický poslední týden přinesl.

Obhájce mimo playoff

Ačkoliv to s Brisbane nevypadalo před posledním týdnem úplně nejlépe, tak stále měli ve vlastních rukách případný postup do playoff. Potřebovali však zvládnout sérii proti Aucklandu. A nezačali vůbec špatně, když vyhráli první dva zápasy. Jenže dva zápasy vyhrála také Canberra a Brisbane tak vědělo, že pokud chce postoupit do playoff, tak musí vyhrát sérii s Aucklandem 4-0 na zápasy. To se ale nepovedlo a Brisbane letos další titul nepřidá.

Rekordní Giants

Adelaide letos předvádí výborný baseball a právem je nejlepším týmem po základní části. Již po sobotní výhře nad Geelong-Korea bylo jasné, že Giants skončí s nejlepším výsledkem v základní části v novodobé historii ABL. Adelaide pak zvítězilo i v neděli a svou bilanci zastavilo na 26 výhrách a dvanácti prohrách. 26 výher v základní části je tak novým rekordem soutěže. Adelaide navíc ovládlo základní část poprvé od sezony 2014/2015.

Zápas týdne

Vybrat zápas týdne bylo tentokrát velmi jednoduché. Sobotní duel mezi Aucklandem a Brisbane byl totiž pro oba celky velmi důležitý, protože byl přímým soubojem o postup do playoff. A oba týmy si toho byly vědomy. Navíc se hrálo v Aucklandu, takže utkání se podle pravidel hrálo pouze na 7 směn. O to důležitější byl výkon startujících nadhazovačů. Brisbane vsadilo na zkušeného Tima Athertona, který si nevedl špatně a první tři směny udržel na tuabuli nulu v kolonce doběhů. Teprve ve čtvrté směně proti němu odpálil jednobodový homerun domácí Kent Blackstone a Bandits tak museli dotahovat ztrátu.

Jenže Auckland měl na kopci letos výborného Joshe Collmentera, který vydržel na kopci celých sedm směn a pálkařům Brisbane povolil pouze dva úspěšné odpaly a dvě mety zdarma. Navíc mu pole pomohlo výbornou hrou v obraně, když se zaskvěl v Česku známý Kris Richards a domácí tak zvítězili po fotbalovém výsledku 1-0. Výhrou si zajistili postup do playoff. Navíc Brisbane vyřadili ze hry o playoff a proti demotivovanému soupeři vyhráli i v neděli a zajistili si prvenství v divizi a přímý postup do semifinále.

Wild Card již v úterý

Ačkoliv se původně zápas Wild Card měl hrát ve středu, tak se v uplynulém týdnu kluby domluvily, že se toto utkání přesune již na úterý. Utkání začíná v 9 hodin středoevropského času a utkají se v něm Canberra s Perthem. Perth na kopec pošle Dylana Unswortha, jenž v Opening Day odházel kompletní zápas. Zápas můžete sledovat živě YouTube. Perth na kopec

Semifinálové série

V první semifinálové sérii se utkají Adelaide s vítězem Wild Card. Série začne čtvrtek případně pátek, záleží na tom, kdo postoupí. V druhésemifinálové sérii se střetnou Auckland s Melbourne. Série začne v Melbourne ve čtvrtek a v sobotu se přesune na Nový Zéland. Tam by se odehrál i případný rozhodující třetí duel v neděli. Semifinálová série se hraje na dva vítězné zápasy.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..