MBOstatní

ABL: Ohlédnutí za 9. týdnem

Australská baseballová liga ABL má před sebou již pouze jeden týden základní části. Každý tým tak čekají poslední čtyři zápasy. Pojďme se proto podívat, jak vypadal uplynulý týden a co fanouškům přinesl.

Dramatický konec

Když pomineme sezonu 2011/12, tka nás letos čeká nejdramatičtější konec základní části v novodobé historii soutěže. šanci na postup do playoff má stále sedm týmů a šest dokonce může pomýšlet i na první místo ve své divizi. Rozhodně je stále o co hrát.

Aces to zvládají i bez Japonců

Když po šestém kole mužstvo Melbourne opustili (plánovaně) japonské posily, tak se fanoušci obávali, jestli budou Aces konkurenceschopní. Jak se ale ukazuje, tak se není čeho obávat. Mužstvo táhnou hlavně veteráni Collin Willis, Delmon Young, Shane Robinson a DJ Burt. Hlavně prvně jmenovaný od odchodů hráčů Orix Buffaloes pálí s průměrem .425.

Jonny Homza řádí

Prospekt San Diego Padres Jonny Homza si vysloužil naši pozornost již minulý týden. A ačkoliv se Aucklandu proti Canberre příliš nedařilo, tak o Homzovi se to říct nedá. Ten postupně zlepšuje své výkony a v lednu nenajdeme v ABL hráče s lepším pálkařským průměrem. Homza přitom začal sezonu velmi špatně, když měl v listopadu pálkařský průměr pouhých .158. V prosinci se pak zlepšil na .245 a v lednu mu to zatím pálí ještě lépe.

Zápas týdne

Nedělní zápas Aucklandu a Canberry přinesl fantastický souboj, který nakonec nepoznal vítěze. Nejdříve totiž úřadovali oba startující nadhazovači – Josh Collmenter a Frank Gailey. Oba týmy tak v devítí směnách nedokázaly doběhnout pro bod. V nastavení pak bylo k vidění hned 14 doběhů. Nejdřívě v desáté směně oba celky doběhly pro 3 body. Ve dvanácté dokonce pro čtyři. Jenže pak se otevřely nebesa a déšť utkání předčasně ukončil. Oba cleky si tak do statistik připsaly remízu.

Aktuální tabulky a playoff pavouk

Jihozápadní Divize:

Tým W L PCT GB
1-Adelaide Giants 22 14 .611
3-Melbourne Aces* 21 15 .583 1.0
5-Perth Heat 21 15 .583 1.0
x-Geelong-Korea 11 25 .305 11.0

 

Severovýchodní Divize:

Tým W L PCT GB
2-Auckland Tuatara 19.5 16.5 .541
4-Canberra Cavalry 18 18 .500 1.5
x-Brisbane Bandits 17 19 .472 2.5
x-Sydney Blue Sox 14.5 21.5 .403 5.0

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..