MBMLB

Mets opět pozvali Tebowa na Spring Training

Ačkoliv se bývalé hvězdě NFL Timu Tebowovi, která se snaží prosadit v profesionálním baseballu, uplynulá sezona vůbec nevydařila, tak jej i tak New York Mets pozvali na letošní Spring Training.

Tim Tebow loni dostal prostor v Syracuse v Triple-A a jeho čísla byly tristní. Pálkařský průměr .163, OBP .240, by běžně pro dvaatřicetiletého baseballistu znamenalo stopku ve snaze dostat se do Major League. Jenže Tebow je evidentně z marketingového hlediska stále velmi lákavé jméno a majitelé klubu věří, že jeho jméno opět bude prodávat lístky na zápasy. A pokud by se stal zázrak a probojoval si místo v hlavním týmu, tak to by byl pro americké fanoušky teprve tahák.

Někteří novináři však zmiňují ještě jeden přínos Tima Tebowa pro tým. Podle informací od jeho spoluhráčů a trenérů se tento bývalý hráč amerického fotbalu prezentuje skvělou pracovní etikou. Může jít příkladem mladým hráčům, kterým může ukázat, že nic není nemožné. Navíc může využít své zkušenosti motivačního speakera i přímo v kabině a v průběhu Spring Training změnit myšlení hráčů, kterým se aktuálně nebude dařit.

Tím, že soupisky pro Spring Training nejsou omezené, tak přítomnost Tima Tebowa v týmu nikomu místo nezabírá. Navíc jeho přítomnost strhává také pozornost novinářů a ostatní hráči se tak nemusí cítit až tak pod tlakem a dohledem. Navíc se dá očekávat, že Tebow v březnu od týmu na chvíli odejde a bude reprezentovat Filipíny v kvalifikačním turnaji na World Baseball Classic.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..