ČeskoMB

TOP momenty Extraligy 2019

I na Nový rok pokračujeme v bilancování předešlé baseballové sezony. Tentokrát se podíváme na výběr toho nejlepšího z loňského extraligového roku.

Bokajův no-hitter

Boris Bokaj patří dlouhodobě mezi nejlepší nadhazovače baseballové Extraligy. V životopisu mu před sezonou chyběl zápis v podobě no-hitteru. To se změnilo hned v první polovině dubna, kdy ostravský matador udržel bez hitu pálkaře Třebíče. (přehled no-hitterů)

Padesátiletý pálkař

Ivo Kučera působí poslední roky hlavně na lavičce Olympie Blansko, ale pokud je potřeba pomoct týmu, tak ukazuje, že stále umí. V dubnu se třemi hity výrazně podílel na výhře Blanska nad Kotlářkou. Stal se tak nejstarším hráčem historie soutěže, který zaznamenal v jednom duelu 3 úspěšné odpaly. (článek)

Hubbard s rekordem

Američan Dondrei Hubbard v uplynulé sezoně oblékal dresy Blanska a Draků a ještě před koncem základní části odjel hrát profesionální soutěž v USA. Zanechal však trvalou památku v české nejvyšší soutěži, když pálil s průměrem .528, což je nejlepší výsledek od roku 2002, kdy se v Extralize používají pouze dřevěné pálky. (článek)

5 hitů v šestnácti

V Blansku možná našli další talent. Ten se jmenuje Ondřej Šebela a upozornil na sebe v zápase Nadstavby proti Skokanům Olomouc, kdy zaznamenal 5 úspěšných odpalů. (článek)

Starý, ale stále dobrý

Velké pozdvižení v Nadstavbě o Extraligu vzbudil jednašedesátiletý matador Roman Mráz, který v zápase proti pozdějšímu vítězi 1. ligy Frýdku-Místku odházel Complete Game a dovedl tým Techniky k výhře 5-3. (článek)

Arrows obhájili

V dosavadní historii české baseballové Extraligy dokázali mistrovský titul obhájit baseballisté Techniky Brno a Draků Brno. Na podzim je napodobili i hráči ostravských Arrows, kteří navázali na titul z roku 2018. Pokud by uspěli i v tomto roce, tak by se stali pouze druhým klubem historie, který získal 3 tituly v řadě.

Hejmův rekord

Matěje Hejmu jsme zvolili za nejlepšího pálkaře desítkové dekády (2010-2019) české Extraligy a své kvality potvrzoval i v uplynulé sezoně, kdy byl jedním z tahounů Eagles až do finále. V celé sezoně zaznamenal 78 hitů, čímž vytvořil nový rekord soutěže. (článek)

4x Praha

Po letech se s nejvyšší českou soutěží rozloučili Skokani Olomouc. Ty v nadcházející sezoně nahradí SaBaT Praha, který tak bude již čtvrtým týmem z hlavního města v Extralize.

Triple Play

Také v české Extralize není nouze o skvělé momenty v obraně. Bohužel absence přímých přenosů nám nedává možnost shlédnout je opakovaně. To se však netýká Triple Play, kterou se blýskla obrana Eagles Praha v červencovém zápase proti Arrows Ostrava.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..