ČeskoMB

Bude mít Extraliga od roku 2022 pouze 8 mužstev?

V posledním díle Hroších podcastů dostal prostor Tomáš Ovesný. Tomáš je od minulého roku členem Výkonného výboru ČBA na pozici “místopředseda pro řízení soutěží”. V podcastu se kromě dění a vizích brněnského klubu zmínil také o své vizi pro českou nejvyšší baseballovou soutěž.

“Když jsem šel do voleb, tak jsem prosazoval, aby se Extraliga zúžila z deseti týmů na osm,” řekl Tomáš Ovesný v podcastu, “Protože si myslím, že kvalitu uděláš mnohém líp, když těch týmů budeš mít míň. Teď se ukazuje, že osm mužstev by bylo lepších i z pohledu 1. ligy, kde nyní bude sedm týmů.”

Jenže na posledním setkání extraligových a prvoligových klubů se mužstva domluvily, že se bude pokračovat v deseti týmech. Toto rozhodnutí však považuje Tomáš Ovesný za svou chybu. “Měl jsem si jít za svým, kvůli čemu mně vlastně zvolili, a měl jsem udržet tu myšlenku těch osmi týmů. Já se k tomu určitě vrátím. chtěl bych těch osm prosadit v nejbližších letech. Příští rok to asi nebude možné, ale asi to bude od roku 2022. Ale musí mi to projít.”

Rozšíření soutěže se rozšířila od sezony 2017 a od té doby toto téma vzbuzuje mnoho kontroverze. Bude zajímavé sledovat, s jakým konceptem přijde nový místopředseda Výkonného Výboru a my jej určitě v průběhu roku na toto téma oslovíme. Celý podcast s Tomášem Ovesným si můžete poslechnout v okénku pod článkem.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..