MBOstatní

ME Baseball5: Češi budou hrát o 11. místo. Ve finále Francie a Litva

V sobotu pokračovalo Mistrovství Evropy Baseball5 v litevském Vilniusu dalšími zápasy. Bojovalo se ve dvou frontách. První čtyři týmy základních skupin bojovaly o titul, zbytek o umístnění.

Český tým tak v úvodní sérii, hrané na dva vítězné duely, nastoupil proti Lotyšsku. Oba zápasy byly vyrovnané až do samotného závěru, ale česká reprezentace v obou případech zvítězila těsně 4-3.

V další sérii tak na Česko čekalo Estonsko. V prvním utkání oba celky sehrály velmi vyrovnaný duel, který nakonec skončil těsnou výhrou Estonska 7-6. V druhém duelu českému týmu nevyšla hlavně druhá směna, kdy soupeři povolili 5 doběhů a utkání skončilo prohrou 6-10.

V poslední sérii na šampionátu tak Češi nastoupili proti Moldávii, která předtím porazila Lotyššsko. V tomto utkání se čekalo na první doběh až do třetí směny, kdy se Češi ujali vedení 1-0. Další dva doběhy přidali Češi ve čtvrté směně. V její dohrávce však soupeř dokázal naplnit všechny mety při jednom outu, ale nakonec z této situace vytěžil pouze jeden doběh. V páté směně český výběr třemi doběhy navýšil své vedení již na 6-1 a před dohrávkou tak měl slušný náskok. Moldávie sice ještě dokázala přidat jeden doběh, ale Češi si dokráčeli pro pohodlné vítězství.

Druhý zápas série začali Češi mnohem lépe, když hned v úvodní směně stáhli 3 doběhy. V dohrávce třetí směny pak navýšili vedení na 4-0. Jeden doběh český výběr přidal i ve čtvrté směně. Moldávie již nedokázala přidat ani jeden doběh a Češi sobotu výhrou 5-0. V neděli si to česká reprezentace rozdá s Belgií o 11. místo.

 

Na druhém hřišti od rána probíhaly zápasy o medaile. Ze čtvrtfinálových sériích nejdříve dle předpokladů postoupili do semifinále Itálie, Francie a Rusko. Velká překvapení přišlo v posledním čtvrtfinále, kdy domácí Litva vyřadila Nizozemsko po výhrách 10-6 a 6-2.

V semifinále pak Litevci dokázali využít výhdou domácího prostředí a v zajímavých zápasech dvakrát porazili Rusko a postoupili do nedělního finále.

Druhá semifinálová série mezi Itálii a Francií slibovala také parádní podívanou. A nakonec se tak stalo. Francie zvítězila v prvním duelu, aby jim Italové prohru vrátili v tom druhém. O druhém finalistovi tak musel rozhodnout třetí rozhodující zápas. Ten zvládli lépe Francouzi a po výhře 7-3 postoupili do finále, kde se utkají s domácí Litvou.

Bronzovou medaili získá někdo z dvojice poražených semifinalistů. O páté místo zabojují Nizozemci s Běloruskem. 

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..