ČeskoMB

ČBA: Start Extraligy je prozatím naplánován na 12. červen

Česká baseballová asociace dnes na svém webu zveřejnila novinky a výhled na start Extraligy a také První ligy. Ačkoliv upozorňuje, že situace se ještě klidně může změnit, tak nyní se zdá, že 12. červen bude tím datem, kdy začne česká nejvyšší baseballová soutěž.

Změn se dočkal i samotný rozpis soutěže a letos neuvidíme základní část, Nadstavbu a pak playoff. Základní část Extraligy se odehraje dvoukolově a poté začne playoff, do kterého postoupí prvních osm celků.

Letos také neuvidíme, až na pár výjimek, v Extralize také cizince. STK ve svém stanovisku přímo uvádí “Extraliga 2020 proběhne bez cizinců, kteří trvale nežijí na území ČR.” Bohužel toto stanovisko není víc upřesněno a možná zadá příčinu k dalším dohadům a případně neshodám.

Vítěz Extraligy by si měl vybojovat místenku v CEB Cupu. Do Poháru Mistrů totiž postupuje Arrows Ostrava, která bude turnaj v roce 2021 pořádat.

O dne později jako Extraliga začne i druhá nejvyšší soutěž První liga. Ta odehraje základní část na 7 kol a následně první 4 celky postoupí do playoff.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..