MBMLB

TOP 5 volných hráčů MLB po sezoně 2020

Ačkoliv nám ještě letošní sezona MLB nezačala, budeme optimisté a věříme, že se tak v létě stane. To by znamenalo, že hráčům uběhne jeden rok z jejich kontraktů a někteří budou po sezoně bez smlouvy. Pojďme se podívat na pět hráčů, kterým má letos skončit smlouva a pokud v průběhu roku nepodepíší novou, tak budou žhavým zbožím na trhu.

5. Marcus Stroman, nadhazovač

Embed from Getty Images
Nadhazovač New York Mets má před sebou sezonu, ve které se rozhodně bude chtít ukázat. Jeho věk (29) mu dovoluje pomýšlet na lukrativní dlouhodobý kontrakt. Navíc jeho ERA za šest sezon v MLB je 3.76, takže pro týmy, které hledají kvalitního nadhazovače do rotace bude velmi zajímavý.

4. Marcus Semien, spojka

Embed from Getty Images
Třicetiletý Semien se v posledních dvou letech hodně zlepšil v obraně a již nedělá tolik chyb, jako v minulosti. K tomu zaznamenal solidní progres na pálce, což jej vyneslo až do TOP 3 v hlasování o nejužitečnějšího hráče Americké ligy. Rozhodně bude v hledáčku klubů napříč Major League.

3. Trevor Bauer, nadhazovač

Embed from Getty Images
Nadhazovač Cincinnati je nejvýše postaveným nadhazovačem v tomto našem žebříčku. Loni se mu sice v dresu Reds po přestupu z Clevelandu příliš nedařilo, ale rok předtím dokázal v týmu Indians, že je velmi kvalitním hráčem. Navíc v posledních pěti sezonách pokaždé odházel více než 175 směn, což ukazuje na jeho odolnost a pro případné zájemce by jeho podpis nebyl vyhozením peněz, kdy by musely platit hráče na listině zraněných. Důležité však bude, jak se Bauerovi povede letošní rok.

2. J.T. Realmuto, catcher

Embed from Getty Images
Kvalitní catcheři jsou v MLB nedostatkové zboží. A pokud se na trh dostane hráč kalibru aktuálního catchera Phillies, tak se o něj strhne pořádná bitva. J.T. je výborný nejen za metou, kde loni získal Zlatou rukavici, ale také na pálce, o čemž svědčí ocenění Silver Slugger v posledních dvou sezonách. Pokud Realmuto nepodepíše smlouvu převyšující 100 milionů dolarů, tak to bude překvapení. (I když, kdo ví, jaký bude mít vliv pandemie na hospodaření klubů).

1. Mookie Betts, vnější polař

Embed from Getty Images
Není žádným překvapením, že se na prvním místě žebříčku ocitla nová posila Los Angeles Dodgers. Je sice velmi pravděpodobné, že Mookie v průběhu roku podepíše kontrakt s Dodgers, ale také se tak nemusí stát. Ozývají se i hlasy, že by se mohl po sezoně klidně vrátit do Bostonu, který jej do Kalifornie v průběhu offseason vyměnil. Každopádně, pokud bude Mookie na trhu volných hráčů, tak rozhodně o lukrativní nabídky nouzi mít nebude.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..