MBMLB

Blake Snell: Návrh MLB není vůči hráčům fér

V úterý představila MLB Hráčské asociaci MLBPA návrh na spuštění soutěže. A jak se zdá, bude se kolem toho ještě hodně diskutovat. S velmi silným prohlášením přišel včera na Twitchi a následně v rozhovoru pro The Athletic Blake Snell z Tampa Bay Rays.

“My chceme hrát za podmínek, na kterých jsme se jako skupina domluvili. Budu hrát, pokud dostanu 50 procent (platu) a budeme hrát 50 procent sezony. Ale akceptovat méně za to, že budeme více riskovat naše zdraví, to není pro hráče spravedlivé… Každý musí pochopit, že chceme pouze spravedlivé zacházení v bláznivé době, kdy tu máme pandemii,” řekla hvězda Rays.

Jeho vyjádření okamžitě vzbudilo velký rozruch na sociálních sítích. Veřejné podpory se Snell dočkal od další hvězdy soutěže Bryce Harpera. Ten pro NBC Sports Philadelphia řekl, že se Snellem souhlasí. “Mám ho rád. A on říká pravdu. Nezlobím se na něj. Někdo to říct musel.”

Manfred: Pokud se nebude hrát, přijdeme o 4 miliardy

Vyjádření Blake Snella ukazuje, že jednání kolem startu nejlepší baseballové ligy světa budou ještě velmi složité. Majitelé se snaží snížit náklady na tuto sezonu na co nejnižší minimum. I pokud se soutěž rozběhne, tak budou počítat ztráty. Pokud se ale hrát nebude, tak budou ztráty extrémní. Ve čtvrtek to v rozhovoru pro CNN řekl komisař Rob Manfred.

“Úpřimně řečeno, pro kluby budou ekonomické efekty devastující. Jsme obrovský byznys a jsme sezonní byznys. A tato krize pro nás nastala v momentě, kdy jsme, pokud jde o příjmy, na nejnižším bodu. Pokud nebudeme tuto sezonu hrát, tak ztráty majitelů klubů můžou dosáhnout až čtyř miliard dolarů.”

Liga aktuálně pracuje na plánu, že by každý klub odehrál 82 zápasů. Hrálo by se na prázdných stadionech a podle osmdesáti stránkového protokolu ohledně zdraví a bezpečnosti, by byli hráči testováni dvakrát týdně. Testování by měla mít na starosti laboratoř v Utahu, která doteď pro MLB zajišťovala antidopingové testy. Hráči s příznaky onemocnění by byli testováni okamžitě. K týmu by se mohli vrátit teprve, pokud by měli dva negativní testy po sobě. V interview však Manfred neřekl, co se stane s týmem, pokud v něm bude nemocný hráč. Jestli bude tým postavený do karantény, nebo nebude hrát pouze nakažený hráč.

Ukazuje se, že sjednat dohodu bude ještě velmi složité a maličkostí, které můžou jednání zbrzdit je velmi mnoho.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..