ČeskoMB

EXL: Potvrzeno! Lukáš Ercoli se vrací do Kotlářky Praha

Návrat ztraceného syna. Dle předpokladů totiž pražský klub potvrdil, že v příštím roce bude dres Kotlářky znovu oblékat nadhazovač Lukáš Ercoli.

Reprezentační nadhazovač působí v Extralize již od roku 2013. Až do roku 2021 výhradně v dresu Kotlářky, s kterou získal v sezoně 2015 také mistrovský titul. V jejím dresu zažil nejlepší rok v sezoně 2020, kdy měl ERA 2.61 76 odházených směnách a 57 strikeoutů.

Po sestupu Kotlářky do První ligy odešel Ercoli na hostování do týmu brněnských Hrochů. Hned v první sezoně se stal postrachem extraligových pálkařů, když v 98.3 odházených směnách měl ERA 2.29 a přidal 104 strikeoutů. Svými výkony dopomohl Hrochům také k postupu do finále, kde jeho tým nestačil na Draky. Na podzim byl pak členem úspěšného týmu, který v Regensburgu vybojoval postup na World Baseball Classic. Letos na jaře také nastoupil i v hlavním turnaji v Japonsku. V Extralize se mu ale ve druhé sezoně v Hroších moc nevedlo, když zaznamenal druhé nejhorší ERA v  kariéře – 6.38. V Kotlářce si tak bude chtít vzpomenout na své lepší sezony.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..