MBMLB

Letos se MiLB (asi) hrát nebude

Ve čtvrtek vypustil Jeff Passan z ESPN informaci, že organizace MLB postupně uvolňují a rozvazují služby s hráči farmářských mužstev. O práci tak přišli již stovky baseballistů. A podle zámořských novinářů další stovky přijdou o práci v následujících dnech. Znamená to, že se letos farmářské soutěže hrát nebudou?

Naděje sice umírá poslední, ale nyní to opravdu vypadá tak, že kluby MLB letos s farmářskými soutěžemi s největší pravděpodobností nepočítají. Shoduje se na tom i mnoho analytiků v USA, kteří tvrdí, že za současnou vlnou propouštění je i snaha jednotlivých klubů ušetřit každý dolar.

Samozřejmě, mnoho z aktuálně propuštěných hráčů by o své místo přišlo koncem března, kdy organizace finalizují soupisky pro sezonu. Další o své místo přichází v období kolem draftu, kdy kluby podepisují nové naděje. Jenže ne všichni propuštění hráči automaticky v MiLB končí. Mnoho z nich totiž podepíše smlouvu s jinou organizací a pokračuje na její farmě. Případně podepíšou v některé z profesionálních nebo poloprofesionálních soutěží. To se však letos nestane a bez práce tak zůstanou tisíce baseballistů v USA.

Českého fanouška určitě zajímá, jaká je situace v Baltimore Orioles, kde působí reprezentační catcher Martin Červenka. Orioles sice v minulých dnech propustili 37 hráčů, ale Martina se tento řez netýkal. Navíc ve čtvrtek klub oznámil, že bude hráčům na farmě vyplácet 400 dolarů týdně i v následujícím měsíci.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  EXL: Eagles signed Japanese Koya Uemura

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..