MBOstatní

Min-woo Park: Stroj na odpaly

V úvodu letošní sezony se vcelku suverénně drží na vrcholu jihokorejské baseballové ligy KBO celek NC Dinos. V jejich dresu udivuje hlavně první pálkař lineupu Min-woo Park. Ten posouvá pojem “stroj na odpaly” na úplně jinou úroveň.

Sedmadvacetiletý Korejec je sice “až” osmý v pálkařském průměru soutěže, když má úspěšnost 38,5%. Zajímavý je hlavně pohled na to, jaké nadhozy Park švihá. V úvodních jedenácti zápasech, do kterých nastoupil, prošvihl pouze jeden nadhoz, který mířil do strikezóny. To je neuvěřitelné číslo.

V prvních dvou týdnech se Park postavil do pálkařského boxu 48 krát a celkem viděl 120 “strajků”. Z nich prošvihl pouze dříve zmíněný jeden. 43 míčů pak poslal do hry, 36 mířilo mimo výseč a 40 si prohlédl. Když se tedy rozhodne Park švihnout míč, tak v necelých 99 procentech případů jej kontaktoval.

I díky tomu si Dinos připsali 10 výher v prvních jedenácti zápasech sezony. Pouze Samsung Lions v roce 2003 dosáhli na dvouciferný počet výher rychleji, když zvítězili v prvních deseti duelech sezony.

Park již v minulosti ukazoval, že pálit rozhodně umí. V letech 2017 a 2019 mu patřilo třetí místo v KBO mezi pálkaři v pálkařském průměru. Pochvalně se pro jihokorejskou agenturu Yonhap o svém leadoff pálkaři vyjadřoval i manažer NC Dinos Dong-wook Lee: “Myslím, že má nadání, aby solidně pálil proti jakémukoliv nadhazovači v lize. Letos se lehce trápil v prvních dvou zápasech, ale pak již vyladil svou mechaniku.”

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!
Psali jsme...  Český baseball získal 3 ocenění WBSC Europe

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..