ČeskoMB

Nadhazovači Kotlářky odházeli no-hitter

Ještě dnes dopoledne jsme psali o tom, že Kotlářka Praha je i díky své síle na kopci považována za jednoho z největších favoritů na titul. A hned v prvním utkání se ukázalo, že právem.

Kotlářka vstoupila do utkání s Honzou Novákem na kopci. A ten opět ukázal, že se mu proti Tempu daří. Na kopci vydržel celkem 7 směn, ve kterých zaznamenal 13 strikeoutů a povolil 2 mety zdarma. Dal tím parádní základ pro další zápis do extraligové historie.

V osmé směně šel do hry za lehkého deště Josef Cihlář. Ten sice daroval 2 mety zdarma, ale zároveň si dvěma strikeouty pomohl k další čisté směně. Za této situace tak utkání přišel doházet Lukáš Ercoli. Tomu také nepříjemné podmínky dělali problémy při kontrole nadhozů a pálkařům Tempa povolil 3 mety zdarma, přičemž zaznamenal pouze jeden out. Duel tak šel doházet hrající trenér Kotlářky Scott Mullhearn. Ten situaci zvládl na výbornou, když nejdříve strikeoutem vyřadil Matěje Pláteníka a následně Aleš Nepomucký poslal míč pouze ke spojce, kde byl připravený Filip Smola, který rychle přihodil Tomáši Kovalovi k poslednímu outu.

Výborně házel také hostující Marek Minařík a diváci u streamu si museli na první hit a doběh počkat až do dohrávky čtvrté směny. Domácí si nakonec připsali 7 hitů a tři doběhy. Nejúspěšnějším pálkařem byl Martin Mužík, který jako jediný zaznamenal 2 úspěšné odpaly.

Čtveřice nadhazovačů Kotlářky zaznamenala druhý kombinovaný no-hitter v historii soutěže a devátý celkově. Pro Honzu Nováka je to po třech letech další zápis do seznamu no-hitterů. Pro Kotlářku je to již třetí no-hitter v Extralize, čímž se dorovnala Drakům na prvním místě v počtu zápasů bez umožněného odpalu. Přehled no-hitterů naleznete na našem webu ZDE

  1 2 3 4 5 6 7 8 9   R H E
Tempo
0 0 0 0 0 0 0 0 0   0 0 1
Kotlářka
0 0 0 1 1 0 1 0 x   3 7 2
Psali jsme...  Draci Brno před začátkem Poháru Mistrů posílil hráč se zkušenostmi z MiLB

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..