ČeskoMB

EXL: Kdo zaboduje před kamerami České Televize?

V pátek pokračuje česká baseballová Extraliga dalšími dvěma zápasy a fanoušci u nás se můžou těšit na přímý přenos z Ostravy, který bude vysílat Česká Televize na kanálu ČT Sport.

Tempo dnes přijede na sever Moravy zastavit nepříznivou šňůru proti Arrows. Ostravský tým totiž naposledy dokázali porazit v roce 2016. Aktuálně sedmý tým tabulky letos odehrál tři série a v ani jednu z nich nedokázali ovládnout. Proti Kotlářce prohráli oba duely a s Blanskem i Třebíči se rozešli smírně 1-1. Mnohem lepší bilanci mají Arrows, kteří se s Eagles a Draky podělili o výhru i prohru. Naposledy ale dvakrát zdolali do té doby neporažené Hrochy.

Domácí na kopci vyrukují s Ondřejem Satoriou na kopci. Ten byl v minulém roce jediný startér týmu, který si proti Tempu nezahrál. O rok dříve však začínal jako startující nadhazovač dvakrát a pokaždé si připsal výhru. Ve třinácti odházených směnách navíc zaznamenal 12 strikeoutů a ERA 0.69. Úspěšnost pálkařů Tempa byla pouze 0.167.

Hosté vsadí na Marka Minaříka, kterému se příliš nepovedl start v minulém týdnu proti Třebíči, kdy ve třech směnách povolil 7 doběhů. Proti Kotlářce a Blansku v úvodních dvou sériích však pokaždé odházel šest směn a povolil maximálně 3 doběhy. Podobný výkon by od něj Tempo potřebovalo i dnes. V loňském roce se Minařík objevil na kopci ve dvou vzájemných duelech, v nichž zaknihoval jednu prohru a ERA 4.76.

Marek Minařík však může pomoct svému týmu i na pálce, kde se mu loni proti Arrows hodně dařilo a jeho pálkařský průměr byl .409. Domácí budou spoléhat na Michaela Vykoukala. Ten v minulém roce ve vzájemných soubojích pálil s průměrem .429. Postrachem pro nadhazovače Tempa je také Tomáš Juněc. Ten v roce 2019 v sedmi utkání poslal za plot 3 míče. Lepší byl pouze Terrel Joyce, kerý zaznamenal 4 homeruny, ale letos již na soupisce Arrows nefiguruje. V letošním roce se na pálce Arrows hodně daří Jakubovi Greplovi, který je obzvlášť na Arrows Park nebezpečný a ve třech utkáních již odpálil 3 homeruny.

Start utkání je naplánovaný na 19:00 a pokud nebudete přímo na stadionu (kam již tento týden může 500 fanoušků), tak jej můžete sledovat ve vysílání ČT Sport.

Tipující na Tipsportu dnes věří domácím, když si na jejich výhru vsadilo 99% tipujících. Dokáže je Tempo překvapit?

Další zápas EXL 12.6.:

19:00 Olympia Blansko (Havlíček Štěpán) – Draci Brno (Chroust Radim)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..