ČeskoMB

EXL: Přijdou Hroši v Ostravě o svou neporazitelnost?

Máme opět pátek a s ním se na české baseballové stadiony vrací i nejvyšší soutěž. Ta se již dostala do svého třetího týdne a hlavní otázkou je, jestli Hroši Brno udrží dosavadní neporazitelnost.

Brněnští baseballisté v prvních dvou sériích proti Třebíči i SaBaTu vybojovali 4 výhry. V pátek je však čeká zápas na půdě obhájce titulu z Ostravy. A tam je nečeká vůbec lehká práce. V minulém roce se oba celky v základní části i Nadstavbě o titul potkaly sedmkrát a Arrows zvítězili ve všech případech. Na druhou stranu bude ostravským chybět Terrell Joyce, který byl démonem vzájemných duelů, ve kterých zaznamenal 16 hitů. Žádný jiný hráč Arrows nebo Hrochů jich ve vzájemných zápasech nenasbíral dvouciferný počet.

Hroši však v Ostravě pošlou na kopec devatenáctiletého Tomáše Zachovala, pro kterého to bude první extraligový start na kopci. V minulém roce Zachoval strávil převážnou část sezony v Extralize U21, kde odházel 51.2 směny s ERA 5.05. Každopádně, jak ukázalo utkání Techniky s Kotlářkou minulý víkend, málo zkušenosti v Extralize nemusí být nutně nevýhodou.

Domácí na kopci nastoupí s Ondřejem Satoriou. Ten zatím v letošní sezoně odházel 10 směn s ERA 2.70. V minulém roce Satoria nastoupil proti Hrochů ve třech utkáních a odházel 8.2 směny, ve kterých povolil 9 úspěšných odpalů a 4 doběhy.

Další hráč, kterého se oplatí sledovat, je Tomáš Janoud. Ten má letos na svém kontě 3 hity z pěti stavů na pálce. Z třech úspěšných odpalů byly dva vícemetové. Navíc se Tomášovi v loňském roce proti Arrows dařilo, když měl ve vzájemných zápasech úspěšnost na pálce .407.

Zápas má naplánovaný začátek na 19:00 a sledovat jej budete moct na iScore nebo YouTube Arrows Ostrava. Každopádně počasí není úplně příznivé a my budeme doufat, že se utkání odehraje.

Další zápas EXL 5.6.:

19:00 Olympia Blansko (Jakub Kostka) – Eagles Praha (Martin Grundmann)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..