ČeskoMB

EXL: Sestava měsíce květen

Stejně jako v minulém roce, tak i letos budeme vyhlašovat nejlepší sestavy každého měsíce v baseballové Extralize. Můžete se tak těšit na celkem 5 nejlepších sestav měsíce. Vynecháme pouze září, kdy už bude ve hře pouze konec playoff.

Vybrat ideální a nejlepší sestavu měsíce není jednoduchý úkol. Nejinak tomu bylo i v tomto případě. Vždyť na pozici nadhazovače bylo z čeho vybírat. Do nejužšího výběru se nakonec dostali Jan Novák (Kotlářka), Boris Bokaj (Arrows) a Radim Chroust (Draci). Do našeho výběru se nakonec dostal nadhazovač pražského týmu, který se podílel na no-hitteru Kotlářky v úvodním utkání sezony a jeho WHIP je neuvěřitelných .286.

Ve výběru najdeme také hned trojici hráčů Techniky Brno, která vstoupila do sezony velmi dobře. Zkušený Michal Kočí navíc kromě pálky předváděl velmi dobré výkony i na nadhazovacím kopci.

V levém poli najdeme dlouholetého catchera Skokanů Olomouc Jakuba Vojáka, který letos v Arrows dostává šanci zahrát si na této pozici. S OBP .733 je jednoznačně nejlepším hráčem soutěže v této statistice.

V pravém poli svedl souboj Marek Sláma z celku aktuálně prvních Hrochů se silovým pálkařem Eagles Markem Chlupem. Pro hráče z Krče nakonec rozhodlo to, že má na svém kontě více startů na pálce a vyšší WAR.

Sestava EXL květen 2020:

Nadhazovač – Jan Novák (Kotlářka Praha)
Catcher – Petr Čech (Draci Brno)
1. meta – Michal Kočí (Technika Brno)
2. meta – Robert Regner (Technika Brno)
Spojka – Jakub Kubica (Arrows OStrava)
3. meta – Petr Zýma (Eagles Praha)
Levé pole – Jakub Voják (Arrows Ostrava)
Střední pole – Michal Ondráček (Hroši Brno)
Pravé pole – Marek Chlup (Eagles Praha)
DH – Richard Sázavský (Technika Brno)

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..