ČeskoMB

EXL: V Brně uvidí derby mezi Hrochy a Technikou

Po včerejších dvou zápasech čeká dnes českou baseballovou Extraligu další pět utkání. Z domu si na ně odskočí pouze fanoušci ve dvou městech, protože tři zápasy se odehrají v Praze a dva v Brně.

Zajímavý souboj uvidí fanoušci v Areálu u Hrocha v Brně, kam přijede městský rival Technika Brno. Oba celky pojí nejen krátká geografická vzdálenost, ale i v tabulce soutěže mají k sobě blízko, když v prvních třech týdnech nasbírali shodně po 4 výhry a 2 prohry. Pokud by tedy některý z týmů dokázal v tomto dvojutkání dvakrát zvítězit, tak by výrazně zvýšil své šance na postup do Nadstavby o titul.

Domácí pošlou na kopec svého elitního startéra Jana Kucina. Ten je letos zatím výborný, když v osmnácti odházených směnách nemá ani jeden umožněný doběh, který by šel na jeho vrub. Je tak jediným startérem v soutěži, který má ERA 0.00. Jenže proti němu bude stát neofenzivnější tým celé soutěže. Pálkaři Techniky již letos stáhli 64 doběhů, což je jednoznačně řadí na první místo v této statistice. Druhé Arrows jich má 48, ale Ostrava také odehrála jeden zápas navíc.

Technika má také mnoho hráčů v popředí pálkařských statistik. Richard Sázavský vede společně s Petrem Zýmou (Eagles) Extraligu v pálkařském průměru, když je jeho průměr skvělých .563. Otázkou je, jestli bude Technice k dispozici, protože poslední zápas na SaBaTu kvůli zranění nedohrál. V jeho závěsu však je s průměrem .550 Michal Klimeš, který zatím prožívá svou nejpovedenější sezony v Extralize. Nejlepším homerunářem je i nadále Matěj Menšík, který má jako jediný na svém kontě 4 odpaly za plot. V dresu Hrochů letos na pálce výrazněji vyčnívá Michal Ondráček. Na druhou stranu však mají Hroši velmi vyrovnaný lineup, když ze sedmnácti hráčů, kteří se letos objevili na pálce, má pouze pět z nich nižší pálkařský průměr než .250.

Technika v sobotním utkání pošle poprvé v sezoně na kopec od úvodu duelu Michala Sobotku. Ten v předchozích týdnech chodil dohazovat zápasy. V jedenácti odházených směnách má ERA 3.27. V minulém roce však ještě v dresu Draků proti Hrochům nastoupil do dvou zápasů, ve kterých odházel 7 směn a povolil 5 doběhů. O rok dříve si proti Hrochům připsal 3.2 odházených směn, v nichž nepovolil ani jeden doběh. Bude zajímavé sledovat, jak se mu povede tentokrát.

Zápas začíná v 16:00 a sledovat jej budete moct přes iScore.

Další zápasy EXL 13.6.:

14:00 Draci Brno (Čapka Filip) – Olympia Blansko (Kostka Jakub)
16:00 Eagles Praha (Vojta Petr) – Třebíč Nuclears (Pacal Lukáš)
16:00 SaBaT Praha (Hejtmánek Matěj) – Kotlářka Praha (Padyšák Daniel)
16:00 Tempo Praha (Rabinowitz Jake) – Arrows Ostrava (Šín Alexandr)

 

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..