MBMLB

New York Yankees možná v roce 2017 také kradli signály

Zdá se, že aféra kolem kradení signálů v MLB nemá svůj konec. Po tom co byli potrestáni Houston Astros a Boston Red Sox se zdá, že v roce 2017 podváděli také New York Yankees. S tímto tvrzením přišel server The Athletic.

Celý případ je však hodně nepřehledný. Jde o to, že v roce 2017 měl komisař Rob Manfred odeslat dopis, ve kterém údajně podrobně popisuje závažné přestupky Yankees v případě kradení signálů.

Proto se skupina hráčů z DraftKings rozhodla obrátit na soud, aby byl tento dopis zveřejněný. Žalující totiž obviňují MLB, že neměří všem stejně a zatím co v případě Astros a Red Sox se rozhodla liga týmy potrestat, tak v případě Yankees se to snaží ututlat. A okresní soudce v New Yorku této žádost vyhověl a nařídil, aby byl tento dopis následující pátek odtajněn. Co v něm přesně je však zatím nevíme. Ačkoliv soudce řekl, že velká část dopisu byla zveřejněna v tiskové zprávě MLB z 15. září 2017.

Reklama

V této tiskové zprávě bylo napsané, že se Yankees dopustili menších technických prohřešků a nějakým způsobem využívali telefon v dugoutu. Žalobci jsou přesvědčení, že kradení signálů ze strany Yankees bylo více propracované a závažnější. Dokonce se objevují hlasy, že zpřísnění pravidel ohledně kradení signálů v roce 2017 přišlo jako důsledek investigace ze strany Major League. MLB prý měla zjistit, že Yankees údajně kradli signály nepovoleným způsobem již v letech 2015 a 2016.

Se zveřejněním dopisu nesouhlasí ani MLB ani New York Yankees. Zástupci organizace tvrdí, že jeho zveřejnění by mohlo poškodit reputaci týmu a budou žádat soud, aby bylo jeho zveřejnění zastaveno.

Bude zajímavé sledovat, kam se tato kauza vyvine. Jestli jde pouze o falešné obvinění, nebo jsou opravdu podezření oprávněná. Pokud by platilo to druhé, tak by to pro MLB byla velká rána.

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..