MBOstatní

NPB Preview: Chiba Lotte Mariners

Již 19. června začne japonská baseballová liga NPB. S nehrající se MLB tak bude tato liga dle úrovně tou nejlepší aktivní ligou na světe. Proto vám v našem seriálu postupně představíme všech 12 týmů, které v lize působí. Začali jsme Centrální ligou a jejími celky a nyní se podíváme na mužstva Pacifické ligy.

Již jsme si představili:
Yomiuri Giants
Hanshin Tigers
Yokohama DeNA Baystars
Hiroshima Toyo Carp
Chunichi Dragons
Tokyo Yakult Swallows

Fukuoka Softbank Hawks

Reklama

Vznik a historie

Klub vznikl těsně před vznikem NPB jako Mainichi Orions a hned dokázal postoupit do Japan Series, kde nakonec vyhrál. Do dnešního dne pak tým přidal další 3 tituly. Poslední dva již ale pod jménem Mariners, které klub nese od roku 1992, kdy se tým přestěhoval do města Chiba.

Majitel

Majitelem klubu je známý výrobce cukrovinek v Asii firma Lotte. Společnost vlastní také baseballový klub Lotte Giants v jihokorejské KBO. Pozornější divák si tka může všimnout, že oba týmy mají stejného maskota.

Stadion

Stadium
Domácí stadion klubu nese název ZOZO Marine Stadium a otevřen byl v roce 1992, kdy se tým přestěhoval do města Chiba. Stadion je postavený na pobřeží Pacifického oceánu a vejde se do něj 30tisíc baseballových fanoušků.

Legendy

V šedesátých letech byl Masaaki Koyama nadhazovačem, který v této dekádě zaznamenal nejvíce výher v soutěži a odnesl si také jedno ocenění pro nejlepšího nadhazovače ligy.

Kazuhiro Yamauchi byl prvním pálkařem NPB, který zaznamenal 300 homerunů. Jak člen týmu získal cenu pro MVP Pacifické ligy. Konec kariéry však strávil v týmech Tigers a Toyo Carp.

Choji Murata byl skvělým nadhazovačem v sedmdesátých letech. Tři sezony byl hráčem s nejnižší ERA v soutěži.

Nejmladším hráčem, který dosáhl metu 2000 hitů, byl Kihachi Enomoto. Ten v týmu působil v letech 1955-1971. Devětkrát byl nominován do nejlepší sestavy sezony a dvanáctkrát si zahrál All-Star Game.

Další významní hráči minulosti

Tsuyoshi Nishioka, Hideki Irabu, Masahide Kobayashi, Tadahito Iguchi, Bobby Valentine, Leon Lee, Leron Lee, Benny Agabayani, Julio Franco, Jim Lefebvre, Darryl Motley

2020

V posledních dvou letech se Mariners příliš nedařilo a fanoušci doufají, že letos by se tým mohl konečně pozvednout. V týmu budou hodně spoléhat na duo nadhazovačů – Ayumu IshikawaAtsuki Taneichi. Vedle nich by měl růst Roki Sasaki, kterého si tým vybral v loňském draftu z prvního místa a předpovídá se mu budoucnost v MLB.

V bullpenu budou mít zkušené duo Jackson a Herrmann. Takže ani tady velkou slabinu mít nebudou.

V posledních sezonách však tým srážely zbytečné chyby v obraně. Pokud se jim dokážou hráči v letošní sezoně vyhnout, tak by Mariners mohli pomýšlet na postup do playoff.

Cizinci v sestavě

P Jay Jackson, P Frank Herrmann, Kuan-Yu Chen, Jose Flores, IF Brandon Laird, OF Leonys Martin

Podpoř nás za cenu jedné kávy! Nebo si kup náš merch!
Become a patron at Patreon!

Ján Jabrocký

Czech and Slovak baseball journalist.

Leave a Reply

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..